Hirdetés

Nagyon durva hibát talált a Symantec és a Norton termékekben a Google



|

Meg sem kell nyitni a támadók e-mailjét, hogy az bajt okozzon.

Hirdetés

A Google "project zero" csapata olyan biztonsági elemzőkből áll, akik hibákra és sebezhetőségekre vadásznak. Most a Symantec és a Norton termékekben találtak olyanokat, amelyek nagyon súlyosak. 

Hirdetés

Ezek miatt a hackerek úgy tudják megszerezni amit akarnak, hogy csak elküldenek valakinek egy e-mailt vagy linket (valójában önmagát sokszorosító kódot): annak működéséhez meg sem kell azokat nyitni. 

A biztonsági rések emberek millióit érintik, akik a fejlesztő végpontvédelmi termékeit használják. Persze azért teszik, hogy az ilyen veszélyektől megvédjék magukat. A hibák mind a 17 üzleti Symantec termékben jelentkeztek, illetve a Norton 8 fogyasztói és üzleti termékében is. 

Tavis Ormandy, a Google hackere szerint végzetes következményei lehetnek a sérülékenységeknek. Egy támadó egy egész üzleti hálózatba bejuthat ezek miatt. Ormandy az elmúlt években olyan cégek termékeiben talált réseket, mint a Comodo, az ESET, a Kaspersky, a Fireeye, az Intel Security vagy a Trend Micro. 

A Symantec időközben természetesen gondoskodott a sérülékenységek javításáról, amelyeket a termékek frissítéseiben tesz elérhetővé. Van amelyik automatikus, másokat manuálisan kell frissíteni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.