Hirdetés

Napi tipp: a leggyakoribb vírushordozó csatolt fájlok



|

Több olyan fájltípus is létezik, amely e-mailek csatolmányaként gyakran kártevőt tartalmaz.

Hirdetés

Több olyan fájltípus is létezik, amely e-mailek csatolmányaként gyakran kártevőt tartalmaz. Gyakorlatilag minden futtatható formátummal meggyűlhet a bajunk. A leggyakoribb fertőzött fájltípusok: exe, zip, scr, vbs, bat, com, pif, asp, doc, xls.

 

Természetesen ha egy ilyen típusú fájlt kapunk, az nem jelenti azt, hogy az biztosan vírusos. Az MS Office-fájlok makróvírusokkal is képesek gépünket megfertőzni. Ha nincs bekapcsolva az operációs rendszerben a kiterjesztések mutatása, akkor elképzelhető, hogy mi csupán egy kép.jpg fájlt látunk, ami valójában egy futtatható kép.jpg.vbs fájl, ami megnyitva megfertőzi gépünket.

 

Ha mellékelt fájlt kapunk egy levélhez, minden esetben győződjünk meg arról, hogy a küldőt ismerjük-e. Ismeretlenektől kapott csatolmányokat ne nyissunk meg, illetve minden esetben használjunk valamilyen valós idejű védelemmel rendelkező biztonsági szoftvercsomagot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.