Hirdetés

Napi tipp: gyors betűtípus-váltás Wordben



|

Ha tudjuk milyen betűtípust szeretnénk használni szövegszerkesztőnkben, gyorsan kiválaszthatjuk.

Hirdetés

Mindenki tisztában van azzal, hogy a Microsoft Word programjában hogyan lehet betűtípust váltani. Kijelöljük a kívánt szöveget, rányomunk a betűtípus legördülő menüjére, majd odascrollozunk a választott típushoz.

 

Ha viszont sok féle betűtípust telepítettünk, kellemetlen lehet végiggurítani a sort. Viszont ha tudjuk a betűtípusunk nevét, egyszerűen és gyorsan megadhatjuk azt. Csupán írjuk be a kezdőbetűit, például Verdana esetében annyit, hogy Ve.

 

Ezután a Word automatikusan kiegészíti a találatot, Entert nyomva pedig a kívánt betűtípusra vált. Ez a trükk a Word 2007-es és 2010-es változatában is működik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.