Hirdetés

Napi tipp: gyorsabb űrlapkitöltés



|

A felhasználók zöme még ma is egérrel klikkel az űrlapok különböző dobozaiba, azonban a Tab sokat gyorsít a folyamaton.

Hirdetés

Egyes felmérések szerint a felhasználók zöme nem igazán ismeri a Tab gomb funkcióit, főleg, ami az internetes jelentőségét illeti. A billentyű ugyanis akkor lehet nagyon hasznos, ha valamilyen webes űrlapot töltünk ki.

 

A legtöbben az egérrel beleklikkelnek egy adott dobozba, beírják a szöveget, majd az egérrel megkeresik a következő kitöltendő részt, és újra odakattintanak. Ettől azonban egy sokkal egyszerűbb és gyorsabb megoldás is létezik, amelyet sokan nem ismernek, vagy csak elfelejtkeznek róla.

 

Amikor kitöltünk egy ilyen űrlapot, a Tab billentyűt megnyomva automatikusan átugrunk a következő szövegdobozba, anélkül, hogy az egérhez hozzá kellett volna érnünk. Ha beírtuk a szöveget, újból Tab, majd egészen a végéig így folytathatjuk. Ha visszafelé is szeretnénk lépni, a SHIFT + Tab kombinációt kell lenyomnunk. Miután hozzászoktunk, rájövünk, hogy egérrel egészen sok időt pazaroltunk a felesleges kattintásokra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.