Hirdetés

Napi tipp: képernyővédő többmonitoros rendszeren



|

A Windows 7 automatikusan kiterjeszti a képernyővédőt, az XP azonban nem képes erre a funkcióra.

Hirdetés

Ha többmonitoros rendszert használunk, akkor a képernyővédő beállítását tekintve több lehetőségünk is van. Azonban annak működése az operációs rendszertől is függ. A Windows 7 például automatikusan kiterjeszti a további kijelzőkre is a képernyővédőt, míg a Windows XP erre a funkcióra nem képes.

 

Amennyiben nem jöhet szóba a Windows 7 használata, akkor is van megoldás a problémára. Az első és legegyszerűbb, ha a Windows beállításainál megadjuk, hogy képernyővédő helyett például 10 vagy 15 perc tétlenséget követően a kijelzőket a rendszer helyezze készenléti állapotba - ez nem csak a legegyszerűbb választás, de a legenergiatakarékosabb is.

 

Ha mindenképpen ragaszkodunk a képernyővédőhöz, akkor érdemes lehet kipróbálnunk a Really Slick Screensavers-t. Ez számos képernyővédőt tartalmaz, és képes kiterjeszteni magát több monitorra is, Windows XP alatt is. A program használatakor azonban egy régebbi verzióra, a 0.1-es változatra lesz szükségünk.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.