Hirdetés

Napi tipp: minialkalmazások kikapcsolt UAC mellett



|

A Windows 7 kikapcsolt UAC esetén nem enged minialkalmazásokat futtatni - ez kikerülhető.

Hirdetés

A Windows 7 alapesetben azzal is igyekszik növelni a gépünk biztonságát, hogy kikapcsolt UAC (felhasználói fiókok felügyelete) mellett nem enged minialkalmazásokat futtatni. Ezzel igyekszik csökkenteni a kártékony alkalmazások okozta kárt.

 

Ha azonban szeretnénk visszakapni gadgetjeinket, és vállaljuk a biztonsági kockázatot, a Windows 7 tiltása könnyedén megkerülhető. A Start menü keresőjéből indítsuk el a Regedit alkalmazást. Navigáljunk a HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Sidebar/Settings mappába, és hozzunk létre egy új DWORD-kulcsot AllowElevatedProcess néven. Az értékét állítsuk 1-re. Ezt követően a minialkalmazások kikapcsolt UAC mellett is üzemelnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.