Hirdetés

Napi tipp: nyomtatók átnevezése



|

Windows 7 alatt csupán néhány kattintással elvégezhető a kívánt művelet.

Hirdetés

Ha egy háztartásban több nyomtatót is használunk, ráadásul esetleg ugyanattól a gyártótól, és az egyik tintasugaras, a másik lézer, akkor gondban lehetünk a nyomtató kiválasztásakor. Hiszen az átlagfelhasználó számára nem derül ki, hogy a Brother HL-2170W vagy a Brother MFC-490CW a lézernyomtató.

 

A kódszerű megnevezéseket elkerülendő, érdemes lehet átnevezni a nyomtatókat. Szerencsére Windows 7 alatt ez csupán néhány kattintás:

1. Kattintsunk a Start menüre, majd az Eszközök és nyomtatókra.

2. Nyomjunk jobb egérgombot a választott nyomtatón, majd klikkeljünk a Nyomtató tulajdonságai sorra.

3. A felugró ablakban a nyomtató aktuális megnevezése kijelölve szerepel. Nyomjuk meg a Delete billentyűt, ezután pedig gépeljük be az új nevet.

4. Nyomjunk az OK gombra.

Ne felejtsük el, hogy ha megosztott nyomtatóról van szó, akkor a többi felhasználónak újra hozzá kell adnia a nyomtatót a rendszeréhez - ez egy kisebb, de gyorsan megoldható kellemetlenség.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.