Hirdetés

Nem elég diszkrét a Mozilla privát böngészése



|

A Mozilla szerint nem sérülékenységről, csak nem a várt módon viselkedik a program.

Hirdetés

Már rég elérhető a privát böngészés lehetősége, de eddig simán bíztunk benne, sőt, lehet, hogy sokan túl magasra is értékeltük azt a védelmi szintet, amit biztosít. A minden elterjedt böngészőben megtalálható funkció lehetővé teszi, hogy ne hagyjunk nyomokat azon a gépen, amelyen épp böngészünk, így ha valaki utánunk használja a gépet, akkor ne tudja megmondani, hogy mely oldalakat látogattunk meg onnan, milyen fiókokat és jelszavakat használtunk. Ez a másik oldalról – az internet oldaláról – persze nem ad feltétlenül anonimitást, sőt, szerver oldalon bizonyosan rögzítik tevékenységünket a különféle weboldalak – de ez már egy másik kérdés.

 

 

Úgy tűnik, hogy a Mozilla Firefoxba hiba került és a szoftver nem az elvárt mértékben képes elrejteni internetes tevékenységünket privát módban sem, illetve nem mindig teszi azt maradéktalanul. A Mozilla szerint nincs szó sérülékenységről, sebezhetőségről, csupán nem a várt (unortodox? – bocs, nem tudtam kihagyni) módon viselkedik a privát böngészés, ami a 15.1-es verzióra frissítéssel orvosolható. Szerintünk egy ilyen hiányosság mindenképpen jelentős hiba, további részletek a Computerworld.hu cikkében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.