Hirdetés

Nem létezik a Windows 365



|

Friss információk alapján mostanában biztosan nem lesz előfizetéses Windows.

Hirdetés

Az elmúlt években sokakban felmerült az előfizetéses Windows operációs rendszer ötlete, ráadásul az utóbbi pár hónapban több pletyka is érkezett, melyek szerint a redmondiak foglalkoznak kérdéssel. Ez talán így is volt, azonban a remek microsoftos informátorokkal rendelkező Mary Jo Foley szerint a termék semmilyen módon sem áll kivitelezés alatt.

Hirdetés


Ennek állítólagos oka, hogy a Microsoft szolgáltatás helyett továbbra is platformként tekint a Windowsra, azaz nem történt meg ugyanaz a szemléletváltás, mint az Office esetében, noha egy bárki által könnyen telepíthető irodai programcsomag helyett mégis csak egy operációs rendszerről van szó. A cég pletykált álláspontja szerint az otthoni felhasználók esetében nincs értelme szolgáltatásként árulni a Windowst.


A témához érdemes hozzátenni, hogy a Windows 8.x esetében a bolti OEM licenc olyan bruttó 25 ezer forint környékén mozog, ráadásul a megváltozott licencelési feltételeknek köszönhetően hordozható marad az ügyfél számítógépei közt: aktiváláskor nem „ragad” hozzá az alaplaphoz, a számítógép lecserélésekor a meglévő licenc átvihető az új hardverre.


Az egyetlen megkötés, hogy egy licencelc szimultán kizárólag egyetlen számítógépre lehet telepítve az operációs rendszer: ilyen körülmények közt mennyit kérhetne a Microsoft az előfizetésért, hogy a vásárlónak megérje ezt választani?


(Forrás: ZDNet | Fotó: Will Keightley)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.