Hirdetés

Nem veszik a windowsos eszközöket



|

Mindenki hibáztat valakit vagy valamit a PC-s szektor hanyatlásáért - ezúttal a Windows 8-as tabletek vannak célkeresztben.

Hirdetés

Egy ideje már ismert, hogy a tabletpiacon a Windows 8-cal szerelt tabletek eladásai olyan alacsonyak, hogy gyakorlatilag piaci részesedést sem szerzett a Microsoft a kategóriában. Most újabb rossz hírt kaptak Redmondban: az NPD piacelemző vállalat szerint a windowsos eszközök értékesítésében komoly visszaesés következett be.

Csak idén novemberben 21 százalékkal csökkent az eladások száma tavalyhoz képest, ami különösen azért kínos, mert pont most van az ünnepekre való bevásárlási szezon. Notebookból 24 százalékkal adtak el kevesebbet, asztali gépből pedig - furcsa módon csak - 9 százalékkal.

Utóbbi azért is különös, mert a notebookok elviekben meggyőzőbb formában kínálják ugyanazt, ráadásul a mai játékok egy 2 évvel ezelőtti PC-n is elfutnak, ezért nincs ok a felújításra sem. A jelenség okát a tabletek népszerűségében kell keresnünk.

A Windows 8-nak segítenie kellett volna a kategóriát, de ez egyelőre várat magára. Egyesek szerint négy hét kevés arra, hogy az operációs rendszer hatására különbséget tapasztaljunk. Szintén kellemetlen hír a Microsoftnak, hogy hasonlóan sok más elemző véleményéhez, az NPD szerint is rekordszintet értek el az online vásárlások.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.