Hirdetés

Nero 2015 Platinum: lemezírás okostelefonról

|

Streamingben és mobilban erősít a jó öreg Nero, amellyel már közvetlenül okostelefonról is írhatunk lemezeket.

Hirdetés

Sokak számára úgy tűnt a kétezres évek diadalmenete után, hogy az optikai lemezek visszaszorulásával leáldozott a lemezíró programok császárának csillaga. Csakhogy a Nero mindmáig kapható, ami javarészt annak köszönhető, hogy a termék képességeit a megváltozott, modernebb igényekhez igazították. Több éves kihagyás után próbáltuk ki a Platinum kiadást, ami szerencsére tudott újat mutatni.
 

Hirdetés


Égetés mobilról

Az okostelefonok és táblák terjedésével a multimédia is jócskán eltolódott a hordozható eszközök irányába. A Nero igyekszik kiszolgálni ezt a trendet, és a médiakezelésben szerzett tapasztalatait a mobilstreaming területén kamatoztatva lemezírásra, médialejátszásra és -szerkesztésre kínál alkalmazásokat. Persze nem tudunk olyan mobilról, amiben lenne DVD-író, de nem is kell, az okostelefonos AirBurn alkalmazás a Wi-Fi-kapcsolatot használva írja lemezre az általunk összeállított fájlcsomagot – ehhez persze a hálózaton kell, hogy legyen egy PC, melyre már feltelepítettük a Nero 2015-öt. A külön, ingyenesen letölthető Nero BackItUp a szervezett, ütemezett adatmentésben segít, a mobileszközről PC-re, felhőbe vagy memóriakártyára írja féltett digitális mobilvagyonunkat (képek, zenék, videók, címtár, rendszerbeállítások, híváslista és üzenetek).
 


Nagy erénye, hogy a mentés másik telefonon is visszaállítható, így a migráció is megoldott, a PC-t és a mobilt pedig könnyen, a számítógépünk képernyőjén megjelenített QR-kód szkennelésével rendelhetjük össze. Célzott fájlszinkronizációban, -átvitelben segít a Nero MediaHome WiFi Sync, a PC-s kliensével feltérképezett fotókat, videókat és zenéket a MediaHome Receiver segítségével játszhatjuk le úgy, hogy a megoldás automatikusan elvégzi az átkódolást a megfelelő formátumra. Kapunk még öt kézikönyv jellegű appot is, a Nero PC-s alkalmazások használatát segítendő. Minden app rendelkezésre áll Android és iOS platformokra is.


Égetési funkciók

Napjainkban ugyan már csak töredék annyi optikai lemezt használunk, mint a kétezres évtized közepén, azért most is szükség van időnként lemezíró programra, csak ritkábban. A Nero csomagban ugyanúgy megtalálható a Burning ROM és a BackItUp: jól bevált és esztétikailag a mai igényekhez szabott felületen állíthatjuk össze a lemezeket és a mentéseket (igaz, a Nero inkább a Windows 7, a BackItUp inkább a Windows 8 ízlésvilágát követi). Továbbfejlesztették a Nero MediaHome alkalmazást, amely már figyelembe veszi a geocímkéket, így könnyen összeállíthatunk egy diavetítést vagy videót a kijelölt környéken rögzített anyagokból.
 


Rendelkezésünkre áll a Nero Video vágóprogram is, amely családi mozikhoz teljesen megfelelő többsávos szerkesztő, látványos, de nem ízléstelen feliratsablonokkal, effektusokkal, áttűnésekkel. VCD, DVD, Blu-ray és internetes videoformátumok közül választhatunk, finomhangolásra is van mód, és most már megváltoztathatjuk a projektcél-formátumot szerkesztés közben is. A Recode segítségével pedig főként a (nem jogvédett) DVD-k SVCD-re konvertálását fogjuk elvégezni, inkább az okostelefon vagy a táblagép lesz a cél – a kimeneti formátumot nem kell pontosan ismernünk, azt az általunk kiválasztott készüléktípus alapján tudni fogja a Nero. Gyorsítottak a videó leképezésén (SmartEncoding) és az AVC (H.264)-exporton – ez a leggyakrabban alkalmazott kódolás HD-anyagoknál. A csomag része az 5 GB-os tárterület is a Nero Cloud szolgáltatásban, ez a Nero alkalmazásokból könnyen használható.


Úgy érezzük, a csomaggal jó irányba mozdult el a gyártó, a mobilalkalmazások, a felhőintegráció és a médiaátkódolás okán olyanok is érdeklődhetnek a Nero 2015 iránt, akiket amúgy nem hat meg a médiakezelés.


Névjegy

– Ár: 89,99 euró
– Forgalmazó: Nero AG
– Teljesítmény: 7
– Szolgáltatás: 9
– Ár/érték: 7


Adatok

– komplett lemezíró és médiakezelő programcsomag
– Windows XP/Vista/7- és 8-támogatás
– mobilalkalmazások iOS és Android rendszerekre
– VCD/DVD/Blu-ray, AVCHD (H.264)- és 4K-támogatás
– széles körű formátumkompatibilitás
– kimeneti profilok táblagépekhez, telefonokhoz, konzolokhozElőny: lemezírás mobilról, streaming, egységes PC- és mobilbackup
Hátrány: lassú telepítő
 

Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.