Hirdetés

Nincs jövője a PC-s piacnak



|

Az elemzők szerint a Windows 8.1 sem menti meg a lejtőtől a PC-s iparágat.

Hirdetés

Bár a Gartner egész optimista a Windows 8.1-gyel kapcsolatban, úgy tűnik, hogy a többi elemző szerint a Microsoft felfrissített operációs rendszere sem jelent túl nagy segítséget a lejtőn lefelé száguldó PC-s ágazat számára. A Gartnerrel ellentétben a Citi Research az idei évre mínusz 10 százalékos változást jósol a szektor számára, és az IDC sem sokkal optimistább. 

Az IDC összességében 7,8 százalékos csökkenést vár a 2013-as év végéig. Bár a mostani negyedévvel kapcsolatban még fejlődéseket is szóba hoztak, az év hátra lévő részével kapcsolatban óvatosságra intenek. Így tett a Citi is, amely a mínusz 10 százalékot korábban még csak mínusz 4-nek jósolta. 

A Citi egyébként kitért arra is, hogy a befektetők hiába bizakodnak az év második felével kapcsolatban egy esetleges növekedésről, ők ezt kizártnak tartják. Szerintük a végfelhasználói kereslet egyre gyengébb, ez pedig nem csak a Haswellnek, de a Windows 8.1-nek is köszönhető. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.