Hirdetés

Norton Antibot zombi ellen



|

A manapság egyre terjedő botnet-járvány ellen nyújt kiegészítő védelmet a Norton Antibot.

Hirdetés

Tudta-e, hogy az Ön gépe is lehet zombi, azaz olyan számítógép, mely felett interneten keresztül (az Ön tudta nélkül) átvették az uralmat? A növekvő botnet-járvány jelenség keretében több millióra becsülhető a bottal fertőzött PC-k száma, melyek felhasználóinak nagyon nagy többsége nem is sejti, mi történik a háttérben a saját számítógépén. A közreműködésünk nélkül működő, legtöbbször internetes bűnözők által távvezérelt „bot"-ok ha épp nem személyes információinkat lopják el, akkor is törvénybe ütköző dolgokon ügyködnek, például levélszemetet küldenek szét vagy szervereket bombáznak (DDOS támadás).

 

 

antibot.jpg

 

A frisen bejelentett Norton AntiBot a fogyasztók számára készült, valós idejű bot-észlelő és -eltávolító megoldás. Folyamatosan ellenőrzi a PC-n futó alkalmazásokat és folyamatokat. Ezzel a meglevő védelmi megoldásokat kiegészítő, további védőréteget nyújt a PC-khez történő jogtalan hozzáférés és azok megrongálása ellen. Állandóan bekapcsolt, aktív, viselkedésen alapuló, heurisztikus észlelőrendszert használ. Ez a módszer folyamatosan elemzi a fájlok és alkalmazások viselkedését, így képes a másként észrevehetetlen rosszindulatú programok káros viselkedésének megmutatkozásakor azok nyomon követésére és kiirtására. A Norton AntiBot a meglevő víruselhárító és védelmi programcsomagokat (a Norton AntiVirust, a Norton Internet Security-t és a Norton 360-at) kiegészítő megoldás.


A Symantec Security Response a bottal fertőzött számítógépek számának további növekedését észleli. A Symantec internetes veszélyekről szóló legutóbbi jelentésében (XI. szám, 2007. március) a Symantec megállapította, hogy 2006 második felében több mint 6 millió aktív bot létezett, ami körülbelül 30 százalékkal több zombi-számítógépet jelent, mint amennyit az előző hat hónapban észleltek.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.