Hirdetés

Xara Xtreme 5



|

A magazinunk mellé járó meglehetősen sokoldalú teljes verziós vektorgrafikus szoftverrel komplett honlapokat és Flash-animációkat is megtervezhetünk. Sőt mellékletünkön egy többrészes segédletet is elhelyeztünk, amellyel könnyedén elsajátítható a program kezelése.

Hirdetés

A PC World magazin mellé járó e havi egyik ajándékszoftverünk a leggyorsabb és legsokoldalúbb, de mindenképpen a legtöbbször átnevezett (Xara Studio, CorelXARA, XaraX, Xara Xtreme, illetve jelenleg Xara Photo & Graphic Designer) vektorgrafikus illusztrációs alkalmazás egy korábbi verziója, a Xara Xtreme 5.

 

 



Az idén 30. születésnapját ünneplő Xara cég szoftverein a mai napig észrevehető, hogy az első tíz évben programjaikat kis teljesítményű és kevés memóriájú otthoni számítógépekre (Acorn Atom és Archimedes, BBC Micro, Sinclair Z88 stb.) fejlesztették. Többek között ennek a múltnak is köszönhető, hogy a Xara Xtreme a kezdetektől, vagyis 1994-es megjelenésétől napjainkig a leggyorsabb vektorgrafikus rajzoló program, összetettebb grafikák esetén akár egy nagyságrenddel is képes megelőzni az Adobe Illustratort vagy a CorelDRAW-t, ráadásul ez a sebesség egyáltalán nem megy a minőség vagy a kezelhetőség rovására, sőt.

A fokozatmentes színátmeneteknek, a sokoldalú átlátszóságeszköznek, vagy a vektoros elemeken is alkalmazható élelmosásnak, és nem utolsósorban – a megjelenítési minőséget maximálisra állítva – a kettős mintavételezésű élsimításnak köszönhetően más szoftverekben ritkán látható minőségben és persze sebességgel jelenhetnek, jelennek meg a vektoros grafikák. Emellett nagyon kényelmesen használhatjuk a különböző interaktív effekteket is, így a már említett interaktív átlátszóságeszközt, a vetett és perspektivikus árnyékok létrehozására egyaránt alkalmas eszközt, a vektoros és bitképes rajzelemeken egyaránt használható „domborítót”, a mára már klasszikus effektusoknak számító kontúrozót és áttűnéskészítőt, valamint a más programoktól kicsit eltérően működő perspektíva- és burkológörbe-szerkesztőt.

 

 

 



Mindezeken túl a Xara Xtreme olyan extra lehetőségeket is kínál, amilyenekkel más vektoros alkalmazásokban nem igazán találkozhatunk. Így többek között vektorgrafikus elemeken is használhatunk különböző Photoshop-kompatibilis bedolgozómodulokat, amelyek beállításait bármikor módosíthatjuk. Az alap fotószerkesztő funkciók (világosság, kontraszt, fehéregyensúly, vágás, vörösszem-effekt eltávolítás stb.) mellett egy nagyon egyszerűen használható tartalomfüggő méretezést (Content-aware photo resize) és egy teljesen automatikus panorámakép-készítőt is találhatunk az eszközkészletben; valamint lehetőségünk van nemcsak különálló webgrafikák, de akár komplett honlapok készítésére is, automatikusan váltógombokkal, legördülő menükkel és kattintásra vagy az egér észlelésekor megnövő képekkel. Mindezeken túl a Xara Xtreme 5-tel akár animált GIF-ek vagy – interaktív – Flash-animációk is készíthetők.

 

 

 



Teljes verzió frissítési áron

A program indítás után megjelenő nyitólapon a „Start Xtreme 5 now” mellett található „Upgrade” gombra kattintva ráadásul az újság megjelenését követő 60 napig kedvezményesen, egész pontosan frissítési áron vásárolható meg a szoftver legújabb verziójának mindkét változata, a Xara Photo & Graphic Designer 7 (49 euró) és a Xara Designer Pro 7 (189 euró). Ugyanez a kedvezmény, vagyis az ajándékszoftver frissítéséi alapként történő felhasználása, igénybe vehető a Xara hazai forgalmazójánál, a Codra Kft.-nél is.

 

 

 



A Xara Designer Pro 7 újdonságait korábban már részletesen bemutattuk. Ám mindkét szoftver próbaverziója, és a Xara Xtreme 5 használatához készített magyar nyelvű segédlet is megtalálható a PC World októberi számának a lemezmellékletén (a szintén teljes verziós IObit Advanced SystemCare PRO 4 rendszeroptimalizáló csomag mellett).

Adatok

- vektorgrafikus illusztrációs program
- webgrafikák, weboldalak készítése
- HTML-alapú interaktív bemutatók készítése
- animált GIF-ek és Flash-animációk készítése
- többoldalas dokumentumok kezelése
- interaktív rajzoló, kitöltő és effekteszközök
- objektumok körülfolyatása szöveggel
- többszörösen változó átlátszóság
- objektumok térbelivé alakítása
- Photoshop-kompatibilis és Xara pluginek használata pixeles és vektoros elemeken
- „képernyőlopó”
- alapszintű bitkép-korrekciós eszközök
- tartalomfüggő bitképméretezés
- panorámaképek készítése
- RAW formátumú fotók importálása
- Fejlesztő: Xara Ltd.
- Ár: A PC World olvasóinak ingyenes
- Web: xara.com/designer

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.