Hirdetés

OpenedFilesView



|

A letörölhetetlen, más programok által megnyitott állományokat listázza ki ez az alkalmazás.

Hirdetés

Nyilván többször találkoztunk már azzal az esettel, hogy le szerettünk volna törölni egy állományt vagy mappát, de nem jártunk sikerrel, mert az a Windows szerint valamilyen alkalmazásban meg volt nyitva.

 

openedfilesview.png

 

Sajnos az operációs rendszer nem nyújt segítséget abban, hogy könnyedén kiderítsük, mi „fogja” a letörlendő állományt – ilyenkor nyugodtan próbáljuk ki a beszédes nevű OpenedFilesView alkalmazást. Ez pontosan azt teszi, amire a nevéből következtetni lehet: egy nagy listán elénk tárja az összes megnyitott fájlt. Alapesetben csak az állományokat jeleníti meg, de utasíthatjuk arra is, hogy a használatban lévő mappákat is megmutassa, vagy listázza ki a hálózatról megnyitott fájlokat. Mindezeket az információkat egy széles listán prezentálja, amelyről minden fontosabb adat leolvasható – igaz, ehhez sokat kell ide-oda görgetnünk. A kijelölt sorokat későbbi tanulmányozás céljából szövegállományba menthetjük, HTML-riportot készíthetünk a megnyitott állományokból, sőt akár le is „lőhetjük” a fájlunkat nyitva tartó alkalmazást – ehhez értelemszerűen fokozott óvatosság szükséges.

 

 

Adatok

  • Információk megjelenítése a használatban lévő állományokról és mappákról
  • Vista alatti működés
  • Ingyenes

 

Értékelés

Előny: nagyon hasznos

Hátrány: óvatosság szükséges hozzá, az adatok megjelenítése lehetne rendezettebb

Teljesítmény: 85

Szolgáltatás: 70

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.