Hirdetés

Panda Internet Security 2015 - színre lép a terminátor

|

Megújult víruskereső motorral, Wi-Fi felügyelővel érkezik a Panda friss internetbiztonsági csomagja, amit a PC World előfizetői egy évig ingyen használhatnak.

Hirdetés

A PC World előfizetői egy évig ingyen használhatják a Panda internetbiztonsági csomagját vagy mobilvédelmét, többek között a korlátlan tárhellyel, Office 365 Personal szolgáltatásaival, az EaseUS mobilmentőjével, a Zoner Photo Studióval, az IObit Driver Boosterrel egyetemben. Sőt, egy szerencsés még Xbox One ajándékcsomagot is nyerhet! Részletek a pcworld.hu/elofizetes oldalon.

 

 

Mindig élen járt a felhő alapú, azaz közösségi intelligencia vírusvédelmi alkalmazásában a spanyol Panda Security. Friss csomagjukban az eddigieknél is hangsúlyosabb szerep hárul az online vírusadatbázisra, miközben a lokális szignatúrák számát csökkentették. Ennek hatására az Internet Security 2015 mindössze 280 MB-ot foglal le a merevlemezen, miközben a riválisok 400-500 MB-ot lazán össze dobnak az installálás során.

Előnye, hogy nem kell egy méretes víruslistát kezelni lokálisan, ami egyrészről plusz terhet vesz le a merevlemezről, ellenben nagyobb hálózati adatforgalmat generál, ám ez a korlátlan vezetékes internetelérések mellett nem jelenthet problémát. Persze adódik a kérdés, hogy mi van akkor, ha egy gép csak ritkán merészkedik ki a netre? Ekkor sem kell aggódnunk, mivel a szükséges lokális mintákkal és a viselkedéselemzéssel az ismert vírusokat fülön csíphetjük. Nulladik napi támadások pedig ritkán érkeznek pendrive-ról.

Extrém védelem

A 2015-ös termékek újdonságainak listája nem túl hosszú, ám lényeges módosítások történtek a motorháztető alatt. Egyrészt mindegyik verzióba bekerült a Panda XMT (Extreme Malware Terminator) Smart Engineering megoldása, amely a marketing szöveg szerint több védelmi mechanizmust egyesítésével hatékonyabban lép fel a kártevőkkel szemben.

 

 

Jelenléte érezhető, hiszen bevezetésével a Panda megtáltosodott a független víruslaborok tesztjein. Az AV-Test.org a védelem szempontjából az F-Secure, a G-Data, az ESET és például a Kaskersky megoldásával említi egy lapon a szoftvert, míg az AV-Comparatives novemberi jelentése árnyalja a képet, amely az elit mezőny végére helyezi a Pandát, ám összességében ez egyáltalán nem rossz eredmény.

 

Hirdetés

 

A friss végpontvédelmekben megtalálhatjuk az újonnan bevezetett Wi-Fi figyelőt is, amely egy nyílt hálózaton keresztül képes észlelni az illetéktelen behatolásokat. Megjelent az Adatvédelmi pajzs, amellyel meghatározhatjuk, hogy a védett tartalmainkhoz mely programok férhetnek hozzá és milyen jogosultságokkal (legyen szó egy könyvtár, vagy kiterjesztés alapú beállításról). Így ha egy engedéllyel nem rendelkező folyamat szeretne például olvasni a dokumentumaink között, azonnal értesítést kapunk.

Csempés múzsa

Nem változott ellenben a felhasználói felület. Továbbra is erősen a Windows 8-hoz igazodik, azaz az egyes funkciókat csempéken keresztül érhetjük el, sőt a rendszerhez hasonlóan fog és vidd módszerrel átrendezhetjük azokat, illetve a [Szerkesztés] gombra kattintva akár el is távolíthatjuk az egyes funkciókat, illetve újabbakat vehetünk fel.

 

 

Van miből válogatni, a vírusvédelem mellett külön csempét kapott a tűzfal, a folyamatfigyelő, az adatvédelmi pajzs, a Wi-Fi figyelő, a szülői felügyelet, az eszközmenedzser, a terméktámogatás, a licenckezelő, az alkalmazásvezérlő, USB-védelem, biztonsági mentés és böngészés, a backup eszköztár, a karbantartó és a virtuális billentyűzet.

 Nem rövid a lista, igényelné az egyszerűsítést, de legalább így fel sorolhattuk a legfőbb funkciókat, amelyek természetesen kiadástól függően eltérnek. Az Internet Security esetén mindössze a rendszeroptimalizálóról, a jelszókezelőről, a multiplatform védelemről és a fájlmegsemmisítőről, a titkosítóról kell lemondanunk. Ha utóbbiak fontosak számunkra, akkor érdemes a Global Protectiont választani, vagy a minden jósággal felvértezett Gold kiadást, minden más esetben jó választás lehet az Internet Security, főként ha kis erőforrásigényű védelemre vágyunk.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.