Hirdetés

Panda Internet Security 2015 - színre lép a terminátor



|

Megújult víruskereső motorral, Wi-Fi felügyelővel érkezik a Panda friss internetbiztonsági csomagja, amit a PC World előfizetői egy évig ingyen használhatnak.

Hirdetés

A PC World előfizetői egy évig ingyen használhatják a Panda internetbiztonsági csomagját vagy mobilvédelmét, többek között a korlátlan tárhellyel, Office 365 Personal szolgáltatásaival, az EaseUS mobilmentőjével, a Zoner Photo Studióval, az IObit Driver Boosterrel egyetemben. Sőt, egy szerencsés még Xbox One ajándékcsomagot is nyerhet! Részletek a pcworld.hu/elofizetes oldalon.

 

 

Mindig élen járt a felhő alapú, azaz közösségi intelligencia vírusvédelmi alkalmazásában a spanyol Panda Security. Friss csomagjukban az eddigieknél is hangsúlyosabb szerep hárul az online vírusadatbázisra, miközben a lokális szignatúrák számát csökkentették. Ennek hatására az Internet Security 2015 mindössze 280 MB-ot foglal le a merevlemezen, miközben a riválisok 400-500 MB-ot lazán össze dobnak az installálás során.

Előnye, hogy nem kell egy méretes víruslistát kezelni lokálisan, ami egyrészről plusz terhet vesz le a merevlemezről, ellenben nagyobb hálózati adatforgalmat generál, ám ez a korlátlan vezetékes internetelérések mellett nem jelenthet problémát. Persze adódik a kérdés, hogy mi van akkor, ha egy gép csak ritkán merészkedik ki a netre? Ekkor sem kell aggódnunk, mivel a szükséges lokális mintákkal és a viselkedéselemzéssel az ismert vírusokat fülön csíphetjük. Nulladik napi támadások pedig ritkán érkeznek pendrive-ról.

Extrém védelem

A 2015-ös termékek újdonságainak listája nem túl hosszú, ám lényeges módosítások történtek a motorháztető alatt. Egyrészt mindegyik verzióba bekerült a Panda XMT (Extreme Malware Terminator) Smart Engineering megoldása, amely a marketing szöveg szerint több védelmi mechanizmust egyesítésével hatékonyabban lép fel a kártevőkkel szemben.

 

 

Jelenléte érezhető, hiszen bevezetésével a Panda megtáltosodott a független víruslaborok tesztjein. Az AV-Test.org a védelem szempontjából az F-Secure, a G-Data, az ESET és például a Kaskersky megoldásával említi egy lapon a szoftvert, míg az AV-Comparatives novemberi jelentése árnyalja a képet, amely az elit mezőny végére helyezi a Pandát, ám összességében ez egyáltalán nem rossz eredmény.

 

Hirdetés

 

A friss végpontvédelmekben megtalálhatjuk az újonnan bevezetett Wi-Fi figyelőt is, amely egy nyílt hálózaton keresztül képes észlelni az illetéktelen behatolásokat. Megjelent az Adatvédelmi pajzs, amellyel meghatározhatjuk, hogy a védett tartalmainkhoz mely programok férhetnek hozzá és milyen jogosultságokkal (legyen szó egy könyvtár, vagy kiterjesztés alapú beállításról). Így ha egy engedéllyel nem rendelkező folyamat szeretne például olvasni a dokumentumaink között, azonnal értesítést kapunk.

Csempés múzsa

Nem változott ellenben a felhasználói felület. Továbbra is erősen a Windows 8-hoz igazodik, azaz az egyes funkciókat csempéken keresztül érhetjük el, sőt a rendszerhez hasonlóan fog és vidd módszerrel átrendezhetjük azokat, illetve a [Szerkesztés] gombra kattintva akár el is távolíthatjuk az egyes funkciókat, illetve újabbakat vehetünk fel.

 

 

Van miből válogatni, a vírusvédelem mellett külön csempét kapott a tűzfal, a folyamatfigyelő, az adatvédelmi pajzs, a Wi-Fi figyelő, a szülői felügyelet, az eszközmenedzser, a terméktámogatás, a licenckezelő, az alkalmazásvezérlő, USB-védelem, biztonsági mentés és böngészés, a backup eszköztár, a karbantartó és a virtuális billentyűzet.

 



Nem rövid a lista, igényelné az egyszerűsítést, de legalább így fel sorolhattuk a legfőbb funkciókat, amelyek természetesen kiadástól függően eltérnek. Az Internet Security esetén mindössze a rendszeroptimalizálóról, a jelszókezelőről, a multiplatform védelemről és a fájlmegsemmisítőről, a titkosítóról kell lemondanunk. Ha utóbbiak fontosak számunkra, akkor érdemes a Global Protectiont választani, vagy a minden jósággal felvértezett Gold kiadást, minden más esetben jó választás lehet az Internet Security, főként ha kis erőforrásigényű védelemre vágyunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.