Hirdetés

PDF mindenes: ABBYY PDF Transformer 3.0 Pro



|

Mit csináljunk, ha kaptunk egy PDF-állományt és szerkeszteni szeretnénk? Vagy újra begépeljük a tartalmát, vagy segítségül hívjuk az ABBYY PDF Transformert.

Hirdetés

A PDF Transformer PDF dokumentumok létrehozására, átalakítására és módosítására használható. Fő funkciója a PDF állományból szerkeszthető dokumentum készítése, amely az eredeti fájl minden formázását megtartja hasábokkal, stílusokkal, képekkel, lábjegyzettel és táblázatokkal egyaránt. Bármennyire is bonyolult maga a művelet, a felhasználó ebből szinte semmit nem érzékel. Egy dokumentum átalakítása csupán pár kattintás.

A PDF fájl megnyitása után meg kell adnunk az abban szereplő szöveg nyelvét (a program ugyanis szövegfelismerést alkalmaz), ez természetesen lehet automatikus is, de a pontosabb működés érdekében be is állítható. A program automatikusan analizálja a dokumentum felépítését, ám ha az átalakított végeredménnyel nem vagyunk elégedettek, akkor segíthetünk is neki: megadhatjuk, hogy mely részét értelmezze szövegként, képként vagy táblázatként.

 

pdf_1.jpg
A program automatikusan felismeri a szöveges és képes blokkokat
 

A kimenti formátumtól függően még speciális beállításokra is van lehetőségünk, például Word fájlnál megváltoztathatjuk a szöveg folyásirányát, ha pedig a kimenti állományunk is PDF, akkor további szerkesztési lehetőségeink is vannak.
Igen, létrehozhatunk egy PDF állományból egy másik PDF-et, ha bizonyos keretek közt szeretnénk megváltoztatni az eredeti dokumentumot. Eltávolíthatjuk a szenzitív információkat; ez úgy történik, hogy kijelöljük az eltüntetni kívánt részeket, a program pedig feketével felülírja azokat. Érdemes megjegyezni, hogy a törölt információkat a szoftver fizikailag is törli, az alkalmazás nem csupán átszínezi, vagy letakarja azokat.

 

pdf_2.png
PDF-ek felülbélyegzésére is lehetőségünk van
 

Szintén a lehetséges módosítások közé tartozik a felülbélyegzés, amelynek segítségével igazolhatjuk egy dokumentum elolvasását vagy ellenőrzését. Használhatunk „hagyományos”, szabadon módosítható szövegű bélyegzősablonokat és úgynevezett Bates-bélyegzést is, ez utóbbi automatikus sorszámozást is tartalmaz. Módosított PDF dokumentumunk mentésekor beállíthatjuk az MRC-tömörítést is, ez a korábbiaknál jóval kisebb méretű PDF állományok létrehozására képes.

Korábban említettük, hogy a program a PDF állományok átalakítása mellett számos további hasznos funkcióval is rendelkezik. Ezek közül talán a legfontosabb az, hogy az új PDF állományok létrehozásában is segít.
A könnyebb kezelhetőség érdekében (ha szeretnénk) a program beépül az Intézőbe és az Office csomagba is. A beépülőnek hála, ha az Intézőben egy átalakítható állományra jobb gombbal kattintunk, akkor egy speciális ABBYY menü alatt elérhetjük egyszerűen a program funkcióit. Az Office alatti külön eszköztár pedig az aktív dokumentum PDF formátumra való átalakítását, illetve egy meglévő dokumentumhoz való hozzáfűzését vagy e-mailben való elküldését könnyíti meg.


A PDF Transformer tartalmaz egy egyszerűen kezelhető, külön alkalmazást az Office dokumentumok gyors konvertálására is. Haladó felhasználók pedig a program által telepített, a rendszer által nyomtatónak látszó PDF-átalakítót is használhatják, amelynek segítségével minden olyan állományból létre tudunk hozni PDF-et, amely nyomtatásra képes.


Több dokumentum összefűzésére is van lehetőségünk; egy listába kell összeválogatnunk a feldolgozandó állományokat, amelyekből ezután egy kattintással egy nagy PDF fájl lesz.
Extra ajándék a csomag mellé az ABBYY Screenshot Reader alkalmazása, amely egy nagyon egyszerűen használható karakterfelismerő program. Segítségével a képernyőn, vagy annak egy részén található szöveges információkat menthetjük állományba vagy küldhetjük akár a Vágólapra.

 

pdf_3.png
 A mellékelt Screenshot Reader alkalmazással szövegfájlba vagy a vágólapra menthetjük a képernyőn olvasható tartalmakat
 

Nagyon jól és egyszerűen használható, professzionális alkalmazás a PDF Transformer, amely tesztjeink során igen jól vizsgázott, a legtöbb esetben szinte tökéletesen reprodukálta az eredeti dokumentumot. Apróbb hibák természetesen előfordultak, különösen a bonyolultabb, képeket és azok köré folyó szöveget tartalmazó dokumentumokban.


Névjegy:

Gyártó: ABBYY
Ár: 21 000 Ft
Web: hopp.pcworld.hu/6017


Adatok
:

  • PDF állományok átalakítása szerkeszthető formátumra (Word, Excell, HTML, TXT)
  • PDF fájlok készítése (akár PDF/A is)
  • Állományok összefűzése egy PDF fájlba
  • Microsoft Office eszköztár
  • Virtuális PDF-nyomtató meghajtó


Értékelés:

Előny: szinte tökéletes végeredmény, még bonyolult PDF állományok esetén is, teljesen magyar nyelvű, beleértve a súgót és kézikönyvet is
Hátrány:  A bélyegzéshez a PDF-et mindenképp kereshető PDF-be kell alakítani.


Teljesítmény: 5
Szolgáltatás: 4,5
Ár/érték: 4,5


dijak_2009_ajanlat-WEB.jpg


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.