Hirdetés

Pénzt veszít a Microsoft a Windows-on



|

A Windows többek között a tabletek és az okostelefonok virágkorát sínyli jelenleg.

Hirdetés

A Microsoft Windows-divíziója meglehetősen rosszul zárta a 2011-es évet, ugyanis az utolsó negyedévben az árbevételük 6 százalékkal esett vissza. A Windows több tényező miatt sem tudja hozni a remélt hasznot a redmondiak számára.

 

Az első ilyen a meglehetősen kiélezett harc az újgenerációs termékekkel: noha nem egy súlycsoportban küzdenek, a tabletek és az okostelefonok komoly piacot hódítanak el a Windows elöl. Szintén problémát jelentenek a korábbi thaiföldi áradások, amelyek a PC-ipart bénították meg egy időre.

 

2010. utolsó negyedévéhez képest nagy rontásnak számít a Microsoft számára a 6 százalékos csökkenés, ami miatt "csak" 4,7 milliárd dollár volt az árbevétel összege. A redmondi vállalat összesítésben azonban még így is növelte a bevételeit, 5 százalékkal. Idén kulcstermékek- és szolgáltatások kiadásával próbálnak majd még jobb eredményeket elérni, Steve Ballmer hozzászólása szerint.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.