Hirdetés

Pórul jársz, ha elgépelsz egy webcímet



|

Elég egy elgépelt webcím, a kártevők azonnal akcióba lendülnek.

Hirdetés

A hackerek eddig is jól bevált taktikaként és előszeretettel alkalmazták az olyan webcímeket, amelyek a félregépelésre épültek. 

Hirdetés

A jelek szerint viszont most rohamtempóban nő a ".om" befejezésű webcímek "népszerűsége", elvégre a netflix.om nagyon hasonlít a netflix.com-ra. 

Az Endgame információbiztonsági cég kutatásai szerint emelkedik az aktvitás az effajta URL-ek körül. Amikor valaki tévedésből a google.om vagy a googgle.com címre téved, akkor egyből olyan helyre lesz átirányítva, ami kártevőkkel és hirdetésekkel van tele. 

Ugyan sok oldal már csak hirdetésekkel bombázza azt, aki félregépelt valamit, csak .om-os domainből 319-et talált az Endgame. Természetesen az ilyen oldalak célja a pénzszerzés, illetve a felhasználóknál elérni, hogy még több hivatkozásra kattintsanak. 

A jelenség ellensúlyozására a vállalatok gyakran levédik a hasonló webcímeket is: a googel.com és a gooogle.com például egyaránt a Google keresőjére visz. Minden lehetőséget persze nem lehet levédeni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.