Hirdetés

Randioldal szabotálja az igazgatója miatt a Mozillát



|

Közben az igazgatótanács fele otthagyta az alapítványt.

Hirdetés

Forrtak az indulatok az elmúlt másfél hétben a Firefox böngészőt is fejlesztő Mozilla berkein belül, ugyanis az alapítvány frissen kinevezett vezérigazgatója még hat évvel ezelőtt 1000 dollárt adakozott egy melegházasságot megakadályozó törvény kampányára. Emiatt a Mozilla több homoszexuális munkatársa is publikusan a posztjáról való lemondásra kérte a férfit, noha az bocsánatot kért az adomány miatt, továbbá biztosított mindenkit az alapítvány teljes toleranciájáról és támogatásáról.
 

Hirdetés


Ennek ellenére a kedélyek nem csitulnak, a múlt héten távozott a Mozilla igazgatótanácsának fele, méghozzá a The Wall Street Journal forrásai szerint Eich személye miatt. Az alapítvány ezt részben tagadta: a három fő közül kettő elvileg már korábban bejelentette a távozását (nem az új CEO kinevezése jelentette a motivációjukat), a harmadik személy esetében az alapítvány nem cáfolta vagy erősítette meg a WSJ értesüléseit.


Hab a tortán, hogy most hétfőn az OKCupid is támadásba lendült: a randioldal minden Firefoxot használó látogatójának egy üzenetet jelenít meg, amelyben felhívja a figyelmet Brendan Eich adományára, felszólítja a férfit a lemondásra, továbbá alternatív böngésző használatára sarkallja a felhasználóit. Jelenleg az OKCupidot Firefoxszal nem lehet böngészni a mesterségesen felállított blokád miatt, a webhely látogatóinak 12 százaléka használta eddig az alkalmazást.


Frissítés: található egy link az OkCupid tájékoztató oldalának alján, amelyre kattintva Firefoxszal is használható a webhely.


(Forrás: CNET, The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.