Hirdetés

Rengeteg újdonságot hozott a GIMP 2.8



|

Sokak örömére már egyablakos módban is használható a képszerkesztő.

Hirdetés

Három és fél évnyi fejlesztés után a nyílt forráskódú GIMP mögött álló csapat elérhetővé tette a fotószerkesztő rengeteg újdonságot hozó 2.8-as verzióját. A szoftver Linux, BSD, Windows, és Mac OS operációs rendszereken egyaránt futtatható, a telepítőkészletek már letölthetőek a projekt weboldaláról.


Az új verzió legfontosabb újdonságának az egyablakos működési mód tekinthető, amelyet a Windows menüben található Single-Window Mode kipipálásával lehet engedélyezni: ennek segítségével az összes lebegő eszköztár bedokkolható egyetlen ablakba, a megnyitott képek közt pedig fülek használatával lehet navigálni.


A kismillió újdonság közül kiemelendő még a rétegek csoportosításának lehetősége, a kényelmes Szövegeszköz, a könnyű rendszerezés érdekében szabadon címkézhető erőforrások (ecsetek, minták, átmenetek), a forgatható ecsetek, továbbá a PDF-be történő exportálás lehetősége.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.