Hirdetés

Részletes statisztikai modul kerül a Firefoxba



|

Engedély nélkül természetesen nem kerülnek majd adatok a Mozillához.

Hirdetés

Meglehetősen nagy port kavart a hétvégén a Mozilla Alapítvány elnökének legutolsó blogbejegyzése, hiszen Mitch Baker szerint hamarosan bekerülhet a Firefox webböngésző nightly buildjeibe a Health Report névre hallgató új statisztikai modul, így vélhetően pár hónapon belül már a stabil rókában is jelen lesz a kiegészítő.


A rendkívül alapos munkát végző Health Report a számítógép hardvereitől az operációs rendszerig lényegében bármiről képes statisztikát készíteni, ám az elsődleges információforrását maga a böngésző adja majd: jelentheti többek közt a használati időt, a telepített kiegészítőkkel kapcsolatos adatokat, a fagyások számát, a teljesítményt, vagy éppen a felhasználói profil korát. A Mozilla szerint minderre azért van szükség, hogy jobban megismerhessék a felhasználók igényeit és szokásait, így olyan fejlesztések kaphassanak prioritást a jövőben, amelyekre igény is látszik.


Rendkívül érdekes, hogy a Health Report elvileg rendelkezni fog egy grafikus felülettel, amelyen a felhasználók áttekinthetik majd a számítógépükről összegyűjtött információkat, ráadásul figyelemmel követhetik majd a Firefox teljesítményét is, így rendkívül egyszerűvé válhat például egy fagyást vagy memóriaszivárgást okozó kiegészítő beazonosítása.


A Mozilla Alapítvány munkatársai természetesen nem győzik hangsúlyozni, hogy az adatgyűjtés során semmilyen személyes információt sem fognak rögzíteni, ráadásul már az első indításnál kikapcsolható lesz a modul által összeállított adathalmaz továbbítása: a programban való részvétel szigorúan önkéntes alapon fog működni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.