Hirdetés

Rettegnek a Microsoft nagykutyái



|

Ballmer július elsején hozhatja nyilvánosságra a cég átalakításával kapcsolatos terveit.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban erősen háttérbe vonult Steve Ballmer tavaly október végén bejelentette, hogy alaposan át kívánja szervezni a Microsoftot, a redmondi óriás a jövőben tágan véve „eszközök és szolgáltatások” típusúvá fog válni. Mint azóta kiderült, a vezérigazgató a komplett stratégiát egy kisebb belső munkacsoport, továbbá komoly befektetők segítségével alakította ki, a legtöbb felsővezetőnek fogalma sincs a tervezett változások mikéntjéről és hogyanjáról.


Az óriási titkolózás nem tett jót a morálnak, az All Things Digital értesülései alapján az érintettek aggódnak a nagyszabású átalakítás miatt, hiszen az egyszerűsített vezetői struktúra sokuk elbocsájtásával fenyeget. „Ez egy szignifikáns váltás, amely nem csak a komplett technikai működésünket, hanem a saját magunkról kialakított képet is átformálja” – nyilatkozta még tavaly októberben Steve Ballmer.


Korábbi híresztelések alapján a Microsoft a jövőben négy divízióból állhat: a nagyvállalatit Satya Nadella, a hardvereset Don Mattrick, az alkalmazások és szolgáltatások részleget Qi Lu, míg az operációs rendszerek csoportot közösen Terry Myerson és Julie Larson-Green vezethetik majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.