Hirdetés

Senkinek nem kell a butított Windows



|

Hirdetés

A ZDNet híradása beszámol arról, hogy a nagyobb PC-gyártók, mint a Dell, a Lenovo, a Fujitsu Siemens vagy a HP, hallani sem akarnak a nemrég átalakított Windows XP Home Edition N, illetve a Windows XP Professional N alkalmazásáról, és csak nagyon kevés cég tervezi, hogy előre telepíti ezeket a változatokat. A gyártók ezt azzal indokolták, hogy nincs rá igazán vásárlói kereslet, sőt, a Dell szóvivője egyenesen kijelentette, hogy vásárlóik kifejezetten a médialejátszót tartalmazó Windows-példányokra számítanak.





"A Dell továbbra is a médialejtászót magába foglaló Windows operációs rendszert kínálja az európai vásárlóknak, mind a Dimension asztali számítógépek, mind az Inspiron laptopok esetében. A vásárlók többsége ugyanis elvárja, hogy a megvásárolt operációs rendszer le tudja játszani a különböző médiafájlokat, és nekünk kötelességünk, hogy kiszolgáljuk ezeket az igényeket" - jelentette ki a szóvivő, hozzátéve, hogy figyelemmel kísérik a vásárlói igények alakulását. A gyártók közül egyedül a Fujitsu Siemens jelezte, hogy hajlandó foglalkozni a butított változattal, de a médialejátszót nélkülöző Windowst csakis külön kérésre telepítik fel, míg alapesetben marad a megszokott teljes verzió.

A PC-gyártók körében tehát most sem túl népszerű a butított operációs rendszer, és hiába az elhúzódó egyeztetés és a névváltoztatás, úgy tűnik, hogy ez Európai Bizottság határozata - ezen a téren - nem túl sok gyakorlati eredményt von maga után.





A szoftveróriás természetesen elhárította a felelősséget: "A Microsoft a szokásos terjesztői csatornákon keresztül hozta forgalomba ezen termékeket" - jelentette ki a vállalat egy tisztviselője. "Az, hogy ezen változatok az európai piacon megjelennek-e a kínálatban már az egyes PC-gyártók, vállalati ügyfelek és forgalmazók döntése, amelybe nincs beleszólásunk." Úgy tűnik tehát, hogy a határozat - ahogy azt annak idején sokan megjósolták - halva született ötlet, és dacára az időközben életbe léptetett módosításoknak, nem hagy maradandó nyomot a piacon.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.