Hirdetés

Sikerrel zárult az Adobe Roadshow



|

A Hungexpon mutatta be szoftvereit az Adobe.

Hirdetés

A meghívott vendégek számára még a Hungexpo pavilonjai közül kimagasodó, lezárt konferenciaterem is éppen hogy csak elégségesnek bizonyult - zsúfolásig megtelt a helyiség, annyira sokakat (több mint négyszáz résztvevőt!) érdekelt az esemény. Elsőként Alan Rosenfeld lépett a közönség elé: az angol Adobe szakember látványos, lendületes, ugyanakkor humort sem nélkülöző előadást tartott a Creative Suite 2 programcsomag egyes elemeiről, azok forradalmian új funkcióiról, amelyekkel sokkal egyszerűbben és gyorsabban dolgozhatunk.



Az előadássorozat Pi Tóth István előadásával folytatódott, aki a Creative Suite 2 magyar változatának specialitásairól beszélt, kiemelve a lokalizált változat előnyeit és hátrányait. A nemzetközi változatról a honosítottra átállók figyelmébe ajánlott egy hamarosan megjelenő 'szótárt' is, amelyben az angol elnevezések magyar megfelelői találhatóak majd meg, és fordítva. Tőle Oláh Gergely vette át a szót, aki az Apple legújabb Tiger operációs rendszerét ismertette igen figyelemfelkeltően és nagy részletességgel. Ezt követően az egybegyűltek a Wacom digitális rajzolótábláról - mint az egeret felváltó egyik lehetséges megoldásról - hallhattak. Egedi Gergely és Szabó György megmutatta, mennyire könnyű a számítógép használata és a kreatív munka egy tollal és egy érintésérzékeny táblával. Akik fellelkesültek az elhangzottakon, azok az előtérben felállított Apple és Wacom pultnál közelebbi ismeretséget is köthettek az operációs rendszerrel és a digitális táblával.



A délután második felében Kulcsár Arthur a Video Collection programcsomag elemeivel és a Premiere Pro szoftverrel való videoszerkesztés fortélyairól mesélt, de szóba került még az utómunkálatok kapcsán az After Effects, illetve az Encore DVD is. A vizuális munkákhoz a gyakorlatban hangtámogatás is kapcsolódhat, ezért az Audition hangszerkesztő alkalmazás következett a sorban. Befejezésként Veszprémi Gábor beszélt egy mindinkább ismertté és fontossá váló technológiáról: a PDF dokumentumkezelésről. Ennek is egy speciális ágáról ejtett szót, a dokumentumszerver alkalmazásokról, amelyek alkalmasak dokumentumok és űrlapok hiba nélküli előállítására, nyilvántartására, és munkafolyamatokba való beillesztésére nagy tételben. A szakmai nap sorsolással zárult: a szerencsés nyertesek egy-egy magyar nyelvű Creative Suite 2 csomagnak, egy Wacom digitális táblának és egy Total Training videós oktatócsomagnak lehettek büszke tulajdonosai. Az évről-évre népszerűbbé váló rendezvénysorozat természetesen jövőre is megrendezésre kerül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.