Hirdetés

Soron kívüli frissítést kapott az Adobe Flash



|

Kártevők csendes telepítésére használható hibát javítottak a beépülőben.

Hirdetés

Az Adobe soron kívüli frissítést adott ki szerdán a notórius Flash beépülőjéhez, amely egy már aktív kihasználás alatt álló, kritikus sebezhetőséget szüntet meg a szoftverben. Biztonsági szempontból a lehető legsúlyosabb kategóriába tartozik a sérülékenység, ugyanis a kihasználásával a támadók képesek a netezők tudta nélkül kártevőket telepíteni a számítógépeikre. Az áldozattá váláshoz elég betölteni a böngészőben egy preparált weblapot, semmiféle emberi mulasztás elkövetésére sincs szükség.


Hirdetés


Az Adobe beszámolója szerint a rendkívül súlyos hibát eddig csak nagyon specifikus célpontok elleni támadások során használták a bűnözők, Windows 7 / 8.1 / 10 rendszerű számítógépeket vettek célba a kártevőikkel. Ettől függetlenül a hiba kihasználható Linuxon és macOS-en is, így a windowsos mellett ezeket a kiadásokat is javította a szoftvercég. Az Adobe Flash frissített kiadása a 23.0.0.205-ös verziószámot kapta.


A Google Chrome automatikusan frissíteni fogja az általa használt beépülőt, míg Windows 8.1 / 10 rendszereken futó Internet Explorer és Microsoft Edge böngészők a Windows Update-en kapják meg a patchet. Az Adobe Flash aktuális kiadásának telepítőkészletét innen tölthetik le az érdeklődők (vigyázat: alapértelmezetten be vannak pipálva a letöltőoldalon az opcionális ajánlatok).


(Forrás: Bleeping Computer, Adobe | Nyitókép: Nicolas Nova)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.