Hirdetés

Steam: csökken a Linux részesedése



|

A Windows 8 viszont komótosan terjeszkedik a játékosok körében.

Hirdetés

Nemrég a Valve böngészhetővé tette a Steam játékdisztribúciós rendszerének kliensével gyűjtött áprilisi hardveres és szoftveres statisztikát. Utóbbi terén két komoly érdekesség akad: egyrészt a negyedik hónapban az aktív felhasználók körében 11,65 százalékra emelkedett a Windows 8 részesedése, másrészt pedig a linuxosok aránya 1,24 százalékra csökkent – pedig februárban még lehetségesnek tűnt, hogy mostanra a pingvin lepipálhatja a Mac OS X-et.


A többi statisztika nem sokat változott a márciusi állapothoz képest: a felhasználók számítógépeinek 73,4 százaléka Intel processzoros volt, a kétmagos és négymagos CPU-k aránya 47,8 / 43,3 százalékra jött ki, a legnépszerűbb memóriamennyiségnek pedig 23,5 százalékkal a 8 GB bizonyult. A RAM-mal kapcsolatban talán meglepő, hogy a számítógépek 9,6 százalékában 12+ gigabájt dolgozott.


Áprilisban a grafikus alrendszerek terén is a megszokott mederben csordogált az élet: NVIDIA kártyáinak részesedése 52,7 százalék volt, a Radeonok 33,6 százalékot hasítottak ki a tortából, míg az integrált Intel GPU-k aránya 13,3 százalékra jött ki. A használt vezérlőchipek 52,7 százaléka már DirectX 11-es volt, a DX10 visszaszorult 27,3 százalékra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.