Hirdetés

Számítógép-önvédelem a vírusok ellen



|

Hirdetés

A hosszabb nevén Automatic Network Outbreak Containmentnek nevezett rendszer egyike azoknak, amik a napokban kerültek bemutatásra az Intel Developer Conference rendezvényen, San Franciscóban. A szoftver megvizsgálja az adatcsomagok anomáliáit, és ha problémát talál, azonnal leválasztja a számítógépet a hálózatról. A közel nyolcezer órás tesztperiódus alatt a technológia minden egyes ismert vírust észlelt, akárcsak a szintetikus férgeket, amelyeket szándékosan hoztak létre.


"Mindössze az adatáramlás viselkedését figyeli a rendszer, nem foglalkozik azzal, hogyan van az ominózus vírus megírva, se azzal, hogy az mit tesz" - mondta Justin Rattner, a chipgyártók technológiai csoportjának vezetője, majd hozzátette, az Intel következő öt évre szóló tervei között legfőképp az automatizálás szerepel: a rendszer képes legyen felismerni és megoldani a felmerülő problémákat, emberi beavatkozás nélkül. Legyen szó akár egy túlmelegedett szerverről, egy túltelített e-mail postafiókról, vagy bármiről, aminek felderítése órákba telne.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.