Hirdetés

Száműzte az Androidot a Samsung



|

A Galaxy Gear okosóra legújabb frissítése komplett operációs rendszert cserél.

Hirdetés

A Samsung új frissítést ad ki az elsőgenerációs okosórájához, a Galaxy Gearhez. Ennek az érdekessége, hogy nem csak apró újítások találhatóak benne, hanem komplett operációs rendszert cserél a dél-koreai gyártó, amely ezzel teljesen száműzi az Androidot az effajta viselhető eszközeiről

Hirdetés

A 2.2.0-ás szoftverfrissítés likvidálja a robotos rendszert, helyette pedig a házi fejlesztésű Tizen OS áll szolgálatba. Van természetesen néhány új funkció is ennek örömére, úgy mint a külön zenelejátszó, a fényképezőhöz használható hangutasítások vagy a javult üzemidő. Összességében a Galaxy Gear mondhatni egy Gear 2-vé vált. 

A frissítés a Samsung Kies szoftverén keresztül telepíthető, ugyanakkor nem árt vigyázni és menteni, a Galaxy Gear összes adata elvész ugyanis a folyamat közben. Szintén meg kell jegyezni, hogy néhány harmadik féltől származó app a frissítés után nem működik. Furcsa módon egyébként bármilyen nagy váltásnak is tűnik a csere, a felszínen kevésbé lesz észrevehető. Az igazi kérdés inkább az, hogy a Samsung is beáll-e később az Android Wear rendszer mögé, esetleg kitart a Tizen mellett. 

 

Fotó: Phandroid

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.