Hirdetés

Szelektív szinkronizációt kapott a Google Drive



|

Évek óta kért funkcióval bővültek a számítógépes kliensek.

Hirdetés

A Google Drive egy remekül használható felhőtárhely, ám az igazi erősségét az jelenti, hogy a benne létrehozott dokumentumokat többen is szerkeszthetik egyszerre a webes felületén keresztül. A szolgáltatás évek óta rendelkezik Windows és Mac OS X rendszereken futó kliensprogramokkal, amelyek automatikusan szinkronizálják a tárhelyen lévő állományokat a számítógépek egyik szabadon meghatározható mappájával.

Hirdetés


A kliensprogramok egészen mostanáig rendelkeztek egy meglepő hiányossággal: nem lehetett szelektíven szinkronizálni mappákat, azaz kiválasztani a számítógép és felhő között szinkronizálandó könyvtárakat. Ez kényelmetlen, hiszen nem feltétlenül szeretnénk minden a tárhelyen tárolt állományról offline is elérhető másolattal rendelkezni.


A Google Drive legújabb verziójára frissítve ez a hiányosság a múlté, a Beállítások panelen végre kijelölhetőek a szinkronizálni kívánt mappák. Érthetetlen, hogy miért kellett éveket várni a teljesen alapvető funkcionalitásra, de nagy nehezen csak sikerült implementálniuk a vállalat programozóinak.


(Forrás: gHacks)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.