Hirdetés

Tartományok elnevezése Excel 2007-ben



|

Az Excel 2007 névkezelőjével könnyen dolgozhatunk.

Hirdetés

Előfordulhat, hogy egy bizonyos cellatartományt gyakran használunk - ilyenkor munkánk megkönnyítése érdekében az "A2:B5" formátum helyett érdemes lehet nevet adni annak, így sokkal könnyebben hivatkozhatunk rá a függvényekben. Az Excel 2007 remek lehetőséget kínál erre.

 

Első lépés:

Jelöljük ki az elnevezni kívánt cellatartományt. Kattintsunk a Képletek fülre, majd a Definiált nevek bokszban válasszuk a Név megadása gombot.

 

excel4_1.png
 

 

Második lépés:

A megjelenő ablakban beírhatjuk a kívánt nevet, megjegyzést fűzhetünk hozzá, valamint megadhatjuk, hogy mely munkalapokon legyen érvényes a tartománynév.

 

excel4_2.png
 

 

Tipp:

Ha több tartománynevünk is van, előfordulhat, hogy eltévedünk köztük - semmi gond, ugyanis a névkezelőben rendszerezhetjük, valamint módosíthatjuk már meglévő címeinket.

 

excel4_3.png

 

 

Érdeklődik a Microsoft Office programok iránt? Látogasson el az irodai csomag részletes, magyar nyelvű információs oldalára!>>> 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.