Hirdetés

TaskSwitchXP – Egyszerű váltás a programok között



|

Ezzel az alkalmazással a Windows XP Alt+TAB programváltó ablakát láthatjuk el újabb lehetőségekkel.

Hirdetés

Windows alatt alapvetően kétféle módon lehet váltani az alkalmazások között. A Tálcán a programok sávjára kattintva, illetve az Alt+TAB kombinációval. A TaskSwitchXP ez utóbbi lehetőséget vértezi fel rengeteg új funkcióval. Ezek közül a legfontosabb, hogy programváltáskor nemcsak az alkalmazások ikonja és neve jelenik meg, hanem mindegyiküknél látjuk az adott szoftver előnézeti képét (mint Vista alatt), így könnyebben átláthatjuk, melyikre is kell váltanunk – főleg, ha sok dolog fut egyszerre. A megjelenített alkalmazás-lista kinézete a végtelenségig konfigurálható, pontosan megadhatjuk, hogy hol legyen a képernyőn, hogy mekkora legyen az előnézeti kép mérete vagy a programok nevének betűtípusa. Mindezek mellett megváltoztathatjuk az ablakának kinézetét is, a „hagyományos" XP-felületbe remekül beleillő mellett egyéb stílusok közül is választhatunk. Extra képességei közül érdemes kiemelni, hogy ha akarjuk, akkor a programokról egyéb adatokat is képes szolgáltatni, például mennyi memóriát foglal, vagy mennyi ideje fut.


A nyílt forráskódú és magyarul is tudó alkalmazás igen hasznos lehet azok számára, akik sok futó programmal dolgoznak egyszerre és gyakran váltogatnak közöttük.

 

 

taskweb.png

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.