Hirdetés

Telefonra cserélné a jelszavakat a Google



|

A Google már a jelszavak nélküli bejelentkezést teszteli.

Hirdetés

A Google egy ideje már alkalmaz többlépcsős hitelesítést, amelynek hála bebiztosítható bárkinek a fiókja. Persze ez némi kényelmetlenséggel is jár. 

Hirdetés

A Google most szeretne egyszerűsíteni a biztonságon, ezért a jelszavak nélküli bejelentkezéseket teszteli - a jelszavak helyett mindössze a felhasználó okostelefonjára van szükség. 

A tesztelésre egyelőre csak kis számú felhasználót hívtak meg. Először hitelesíteni kell az okostelefont, aminek a feltétele, hogy valamilyen módszerrel, de biztosítva legyen az eszköz zárolt képernyője. Ez helyettesíti majd a hagyományos jelszót. 

Természetesen ha nincs kéznél a telefon vagy az akku lemerült, akkor a régi jelszóval továbbra is be lehet lépni. A Google emellett útmutatót is gyárt arra az esetre, ha deaktiválni kellene egy készüléket, mert az elveszett vagy ellopták. 

A végső cél az, hogy a fiókok biztonságosabbak legyenek, amit nem is nehéz elérni, ha valaki gyenge jelszót használ. Ha felmerül a gyanú a visszaéléssel kapcsolatban, a Google extra feladatokat adhat a biztonság érdekében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.