Hirdetés

Telepíthető a Windows 10 Redstone első előzetese



|

Javaslatunk szerint nem érdemes bajlódni a build 11082 installációjával.

Hirdetés

Elérhetővé vált a fast ringben lévő Windows 10 insiderek számára az operációs rendszer jövő nyár végén kiadni tervezett Redstone frissítésének első alfa változata. A build 11082 jelzésű változat látványos újdonságokat nem hozott, a Microsoft szerint csak a motorháztető alatt történetek kisebb-nagyobb fejlesztések, elsősorban a meglévő kódok refaktorálásán dolgoztak sokat a programozók. Januártól kezdve az eddig megszokottnál gyorsabban érkeznek majd az előzetes kiadások, válnak tesztelhetővé a végfelhasználók számára látható újítások.

Hirdetés


A build 11082 telepítését elsősorban azért nem ajánljuk az insiderek számára, mert szimplán nincs értelme rászánni az időt és fáradtságot a szoftverrel való bajlódásra. Az ismert hibák is kellemetlenek: a Windows Intéző fájlműveletei (törlés, másolás, mozgatás) esetében nem jelenik meg művelet haladását jelző ablak, nem lehet nyelvi csomagokat installálni, továbbá egyes fájltípusok esetén a modern alkalmazások helyett az asztali szoftverek lesznek az alapértelmezetten társítottak. A legutóbbi esetében persze lehet vitatkozni, hogy ez bug vagy feature, a Microsoft szerint mindenesetre az előbbiről van szó.


Végül megemlítendő, hogy a Windows 10 Insider Preview build 11082 esetében az Edge böngésző nyomokban már tartalmaz utalásokat a bővítményekre, a közeljövőben tesztelhetővé fog válni a várva-várt funkcionalitás.


(Forrás: Neowin, Microsoft)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.