Hirdetés

Teszt: Windows Vista SP1



|

Kiszivárgott a Microsoft operációs rendszerének nagy figyelemmel várt első szervízcsomagja.

Hirdetés

Fontos már így az elején megjegyeznünk, hogy a csomag még nem a végleges állapotot tükrözi, csak beta verzióról van szó.

 

vistabandaid.jpg

 

A legszembetűnöbb változás - azon kívül, hogy a csomag egyelőre nem érhető el külön, csak telepítőbe épített frissítésként - az érezhető teljesítményjavulás. A tovább finomított kódoknak köszönhetően sokkal kevesebb a merevlemezes lapozófájl-olvasás, és a rendszer sebessége is sokat javult. A frissítéssel az operációs rendszer verziószáma 6.0.6000-ről 6.0.6001-re változik. Bár a Microsoft azt ígérte, hogy a javítócsomag a Windows 2008 kerneljére frissíti majd a Vistát, úgy látszik ez egyelőre kimaradt a változtatások közül. A csomag 165 különböző újítást tartalmaz, de ezek közül szemmel láthatóan semelyik nem tartalmaz új szolgáltatást.

 

A szervízcsomag egyelőre számos kompatibilitási hibát okozhat, így egyelőre - bár nem tapasztaltunk komoly problémát működése közben - semmiképp nem javasoljuk a feltelepítését. Még év végéig várható a hivatalos beta csomag, jövő év elején pedig garantált a végleges változat megjelenése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.