Hirdetés

Tízszeresére emelte a felhőjének árait a Bitcasa



|

A felhasználók bizalma megrendült az előjel nélkül változtató szolgáltatóban.

Hirdetés

A felhő-alapú tárhelyek versenyében a Bitcasa eddig kivételesnek mondhatta magát, és a felhasználók közül sokan választották az ígéretes céget a kedvező ajánlata miatt. Mindeddig évi 79 euróért korlátlan tárhelyet kaphattunk a Bitcasa felhőjében, sőt kuponokkal még további kedvezményt biztosítottak. 

Hirdetés

A Bitcasa a napokban e-mailben értesítette a használóit arról, hogy az ő igényeiknek megfelelően továbbfejlesztették a felhőjüket és a csomagjaikat. Ennek keretében sajnos tízszeres áremelést eszközöltek: évi 99 euróért már csak 1 terabájt jár, a korlátlan helyért pedig évi 999 eurót kell fizetni, és mindegyik esetben maximum 5 eszközről használható a szolgáltatás. 

A vállalat vezetése szerint az emberek 98 százaléka 5 terabájt alatti adatmennyiséget tölt a felhőbe, a 92 százalékuk pedig az 1 terabájtot sem közelíti meg soha. Emiatt inkább a szolgáltatásokra igyekeznek fókuszálni a tárhely helyett, bár az új funkciókat csak a frissített árazások mellett lehet igénybe venni (például linuxos kliens). 

Bár a riválisokhoz mérten a Bitcasa ajánlatai még így is kedvezőnek mondhatóak, az előjel nélküli drámai mértékű áremelés sokkolta a felhasználókat, a Bitcasa fóruma pedig tele van csalódott ügyfelekkel. A cég azt állítja, a régi előfizetőknek automatikus megújítás esetén marad a 79 eurós előfizetési díj, de ha véletlenül bankkártyát váltanak, ők is fújhatják a kedvező lehetőséget. A régi motorosok a kedvezményük ellenére is nagy számban hagyják el a Bitcasát, ugyanis a bizalmuk megingott, így pedig nem szívesen bízzák az érzékeny adataikat a vállalatra, amelyet már kiszámíthatatlannak tartanak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.