Hirdetés

Több nyelven ért az új Kelvir féreg



|

Hirdetés

Az azonnali üzenetküldő (IM) szolgáltatásokon keresztül terjedő férgek egyre nagyobb számban veszélyeztetik a számítógépeket. Az Akonix Systems szerint júliusban 42 új IM vírus jelent meg, ami júniushoz képest 24 százalékos növekedésnek felel meg. Az egyik "legsikeresebb", azonnali üzenetküldőkön keresztül terjedő féregnek az év elején felbukkant Kelvir számít. A kártevőnek eddig több mint 100 variánsa jelent meg. A legújabb "HI" nevű változata egy új funkcióval is rendelkezik, ugyanis a Windows beállítások alapján az üzenetei nyelvét képes megváltoztatni.


A Kelvir.HI többek között angol, német, francia, spanyol, török, svéd, görög nyelvű üzeneteket is tartalmaz. Leggyakrabban angol üzenetek révén terjed, amelyek a "haha i found your picture!" szöveget tartalmazzák. A különböző nyelvű szövegekben megtalálható egy hivatkozás is. Ha erre a felhasználó rákattint, akkor egy Spyboot féreggel is megfertőződik a rendszere. A Spyboot egy hátsó kaput nyit a számítógépeken, és leállítja a biztonsági alkalmazásokat.

A Kelvir.HI a Windows 2000, Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows Server 2003 és a Windows XP operációs rendszereket is meg tudja fertőzni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.