Hirdetés

Több pénzt ad a fejlesztőknek az Apple és a Google



|

Az appokon belüli előfizetésekből nagyobb arányban részesednek a jövőben a fejlesztők.

Hirdetés

Az Apple és a Google jelenleg 30 százalékot tesz el magának minden árbevételből, ami az App Store-on vagy a Google Play Áruházon keresztül egy app eladása vagy appon belüli előfizetés értékesítése után folyik be. Vagyis ha egy előfizetéses szolgáltatás havi 10 euróba kerül, abból 7-et kap meg a fejlesztő. 

Hirdetés

A 70/30-as arány azonban nemsokára megváltozik, 85/15-re. 

A The Verge jelentése egy ügyvezetővel folytatott interjúra alapozva árulta el, hogy az Apple-nél első évben megtartják a 70/30-as felosztást, azonban ha egy előfizető legalább 12 hónapot már igénybe vett, akkor azután a fejlesztő 70 helyett 85 százalékot tarthat meg. 

A Recode úgy tudja, hogy a Google is hasonlót készül húzni, azonban ott nem lesz várakozási időszak: az előfizetések árából 85 százalékot kapnak a fejlesztők, rögtön. Ezt viszont még nem erősítették meg. 

Az appok vásárlásából befolyt összegeknek továbbra is a 30 százalékát teszi majd el mindkét óriás. Az Apple elárulta, hogy a jövőben bármilyen appon belül lehet majd előfizetést értékesíteni, akár játékokban is. 

A változtatás valószínűleg arra ösztönzi majd a fejlesztőket, hogy átálljanak az előfizetéses modellre, ami -számukra - remélhetőleg még több rendszeres bevételt hoz majd. Jó eséllyel a freemium jellegű appok in-app vásárlásait váltják majd le a módszerrel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.