Hirdetés

Tölthető a vadiúj Skype for Linux alfája



|

Az előző kiadástól eltérően nem teljesen natív alkalmazásról van szó.

Hirdetés

A Skype fejlesztői csapata már két éve nem frissítette a csevegőszolgáltatás linuxos kliensét, amely egyre több gyakorlati problémát okozott a jobb sorsra érdemes felhasználóknak. A vállalat ma nagy meglepetésre bejelentette, hogy máris telepíthető az alkalmazás teljesen új változatának első publikus alfa verziója, DEB és RPM csomagokban egyaránt letölthető.


Hirdetés


Az OMGUbuntu beszámolója alapján a fejlesztők a vadiúj Skype for Linux esetében sem vitték azért túlzásba a munkát: teljesen natív alkalmazás helyett valamiféle wrapperről van szó, amely a Skype webes felületét jeleníti meg, bár természetesen támogatja az értesítések küldéséhez hasonló funkciókat. Ez elsőre lelombozó, azonban ha a jövőben is abszolút minimális erőforrások állnak majd rendelkezésre a linuxos kliens fejlesztésére, akkor ezzel a megoldással hosszú távon sokkal jobban járhatnak a felhasználók.



Végül megemlítendő, hogy az előző linuxos Skype-alkalmazás már annyira elavult, hogy az új alfa verziót használók nem lesznek képesek hang- és videochatelést folytatni a régi kiadást futtatókkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.