Hirdetés

Trend Micro Maximum Security 2013 ingyen



|

Fél éves védelem ajándékba a januári PC World olvasóinak.

Hirdetés

Büszkén mutatjuk be e havi egyik teljes verziónkat, a Trend Micro friss termékpalettájának egyik legerősebb verzióját, ami gyakorlatilag a konkurens gyártók globális végpontvédelmeinek felel meg. A szoftverben a vírus- és kémprogramvédelem mellett levélszemétszűrő, tűzfal, közösségioldal-védelem, rendszeroptimalizáló, szülői felügyelet és például adatszivárgás elleni védelem is helyet kapott egyéb ínyencségek mellett. Vagyis funkcionalitás terén nem fogunk csalódni, de mi a helyzet az egyes modulok tudásával?

 

A védelem szintjei

A felhasználói felületet vizsgálva rögtön feltűnhet a magyar nyelv hiánya, amit egyelőre nem lehet orvosolni. Aki hadilábon áll az idegen nyelvekkel, az inkább más programot keressen. Probléma még, hogy a szoftver mögött egyelőre nem áll magyar ügyfélszolgálat, így csak egy idegen nyelvű online felületen tehetjük fel kérdéseinket, s ez finoman szólva nem túl kielégítő; komoly negatívum, amit a Trend Micro idővel biztosan orvosolni fog, ha jelentősebb mértékben megveti lábát hazánkban. Erre utaló jelek már vannak.


A főoldalon egyből szemet szúró, hatalmas zöld kört és pipát formáló ikon azt jelzi, hogy gépünk védve van (értelemszerűen a piros jelzés veszélyt jelent), emellett áttekinthetjük előfizetésünk állapotát, valamint a bekapcsolt védelmeket és a kiszűrt vírusokat, az alsó sávon pedig statisztikákat kérhetünk, illetve on-demand keresést indíthatunk. Külön érdekességet tartogat a jobb alsó sarokban található „+” gomb: skinezhetjük vele a Trend Micro felületét.
A főoldalról a fent elhelyezkedő sávon keresztül navigálhatunk tovább, a PC/Mobil fül alatt víruskeresést indíthatunk, létrehozhatunk egy helyreállító lemezt, valamint elérhetjük a rendszeroptimalizáló funkciókat, plusz androidos licenceinket is kezelhetjük. A Privacy a közösségi oldalakra összpontosít, ezen belül a Privacy Scanner ajánlatokat ad a megfelelő facebookos adatvédelmi beállításokra, a Social Networking Protection aktiválásával pedig a külső hivatkozásokat vizsgáltathatjuk át. Tapasztalatunk szerint utóbbi sajnos nem működik jól, hiszen új gyűjtőoldalunk (Techcorner) mellett egy egyértelmű, a falon vírusként terjedő csalivideót is ismeretlennek bélyegzett, ami komoly kételyeket ébreszt a funkcióval kapcsolatban.

Trend Micro Maximum Security 2013
Trend Micro Maximum Security 2013


A következő a Data fül: adatvédelmi funkciókat rejt, továbbá vissza nem állítható módon törölhetünk az állományokat és a mappákat (Secure Erase), kialakíthatunk egy jelszóval védett biztonságos adattárolót fájlmegosztáshoz (Trend Micro Vault), illetve ugyanitt adatszivárgás-megelőzést is beállíthatunk (Data Theft Prevention). Utóbbi rendkívül hasznos, hiszen aktiválásával a megadott adatok (például lakcím, bankszámlaszám) nem hagyhatják el gépünket a beleegyezésünk nélkül. Végezetül, az utolsó fülön a családosoknak hasznos Szülői felügyeletet találjuk, valamint találkozhatunk néhány olyan funkcióval is, ami a PC World számára készített verzióban nem elérhető, ám körülbelül 19 ezer forintért a teljes licenccel együtt megvásárolható. Ilyen például a jelszókezelő DirectPass (az ingyenes LastPass megoldással egyszerűen kiváltható), illetve a 2 GB-os, biztonságos online adatmentést kínáló SafeSync - ezért sem érdemes krokodilkönnyeket hullajtani, mert egyrészt nem nyújt többet egy ingyenes megoldásnál (például Dropbox), ráadásul a konkurensekhez képest drágán mér minden plusz tárhelyet: plusz 20 GB körülbelül 9000, plusz 50 GB 20 ezer forintba kerül.

 

Erős pajzs


Nem ezekért fogjuk szeretni a Trend Micro kliensét, inkább hatékonysága miatt, a független kutatóintézetek ugyanis mostanság elhalmozzák plecsnikkel annak motorját. Az AV-Comparatives valós körülményeket modellező tesztjén az elmúlt hónapokban például a Trend Micro 100 százalékos hatékonysággal blokkolta az ellene küldött kártevőket. Ezt az AV-Test.org is megerősítette, amelynek legutóbbi jelentésében szintén maximális értékelést kapott a víruskergető motor. Azaz az összkép nagyon kedvező, még ha lehet is olyan teszteket találni, melyek szerint a Trend Micro a középmezőnyben van. Az biztos, hogy nem fogunk benne csalódni, de az összképet egy kissé rontja, hogy mindkét fent említett labor szerint a víruskereső a kelleténél jobban belassítja a rendszereket a konkurensekhez képest. Végső soron jó munkához számítási kapacitás kell...


Olvasóink a Trend Micro végpontvédelmének a magyar PC World számára készített speciális, hat hónapig érvényes próbaverzióját használhatják. A telepítéshez a PC World DVD-re és internet hozzáférésre lesz szükség, egy e-mail cím megadásával kaphatjuk meg a licenc kulcsot. A PC World speciális kiadás funkcionalitásában csak a plusz szolgáltatásokat tekintve tér el a teljes verziótól, alapfunkciói fél évig ingyenesen használható. 

 

Adatok:

- vírus- és kémprogramvédelem, spamszűrő, tűzfal, rendszeroptimalizálás, adatszivárgás-megelőzés, Facebook adatvédelmi-tanácsadó és közösségioldal-védelem, Trend Micro Vault titkosított tároló, biztonságos adattörlés, szülői felügyelet

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.