Hirdetés

Trójai fenyegeti a Skype-ot



|

Átalakult a korábban már ismerté vált Warezov trójai.

Hirdetés

A Skype-on keresztüli fertőzés pontosan úgy történik, mint a többi azonnali üzenetküldő alkalmazáson keresztül érkező. A felhasználó egy üzenetet kap, amelynek szövege „Check up this” (Ezt nézd meg!), valamint egy hivatkozás egy „file_01.exe” nevű állományra, amely magát a trójait tartalmazza. Ha a felhasználó rákattint a hivatkozásra, akkor ezzel gyakorlatilag telepíti a gépére a káros alkalmazást.

 

A fertőzött gép ezután egyrészt visszajelez a támadónak a sikeres fertőzésről, másrész a felhasználó kapcsolati listáján található többi személynek küldi el a fent említett üzenetet. A támadás hasonlít egy már februárban felfedezett kártevőhöz, de különbözik abban, hogy egy más webhelyről szedi a fertőzött állományokat és a kártékony kódot is átírták - jelentette a Websense biztonságtechnikai vállalat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.