Hirdetés

Ubuntu TV a CES-en



|

A Unity egy módosított változatát használja az Ubuntu okostévé megoldása.

Hirdetés

Mark Shuttleworth az Ubuntut gondozó Canonicaltól bizony megígérte, hogy lesz Ubuntu tévére is, és lőn, elég hamar, ugyanis máris megtekinthető a CES-en. Igaz, egyelőre csak koncepciós példányról van szó, melyet nem magába a tévébe ágyaztak, hanem külső egységként látja el az okostévé funkciókat.

 

A gyakorlatban ez egyelőre azt jelenti, hogy egy PC-ről fut és a népszerű Boxee Box távirányítóval lehet irányítani az Ubuntu félkész okostévés változatát. Az Ubuntu TV – mint a bő képanyagból (forrás: engadget) látható – egy ízléses megjelenésű, médiacenter stílusú, karosszékből kezelhető felületet nyújt, ahogy ez el is várható. Az új Unity kezelőfelület módosított változata simán működött a bemutatókon. A projekt célja egy egyszerűbb tévérendszer felállítása sok, simán kezelhető funkcióval

 

Mindeközben persze a Google TV, sőt Android okostévé modellek dömpingjétől hangos a CES. Az Ubuntu TV megragadó kezelőfelülete és funkcionalitása esélyessé teheti az okostévé platformok versenyében, ugyanakkor Intel alapú hardvere egyelőre hátrány. Ezért is áll át a Google TV a kisebb fogyasztású ARM architektúrára épülő rendszerekre, melyekből jelenleg versenyképesebb árú okostévék építhetők. Az Ubuntu ARM Project hivatott erre a platformra kiterjeszteni a fejlesztést, de egyelőre ennek még nincsenek a mindennapok szintjén kézzelfogható eredményei.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.