Hirdetés

Új alternatív Ubuntu kiadás a láthatáron



|

Már letölthető az Ubuntu GNOME Remix 12.10 Alpha.

Hirdetés

Már beszámoltunk több próbálkozásról is, mely az Ubuntu új Unity felületének kiiktatását célozza. A Canonical ugyan céltudatosan ragaszkodik a többplatformos fejlesztést lehetővé tevő Unity-hez, de a felhasználók lassan szokják az új stílust, sokan szeretnék otthon érezni magukat egy tisztán GNOME asztalon. A Decent OS és a GNOMEbuntu után most itt az Ubuntu GNOME Remix 12.10 is, utóbbi már le is tölthető.

 

Nagy lehet a GNOME rajongók öröme, mert az új, még tesztelési fázisban, de már működő állapotban levő Linux disztribúció az Ubuntu 12.10 magból indul ki, de felületileg tisztán a GNOME-ot hozza, annak legújabb, 3.6-os Beta változatát. A webböngésző az Epiphany, szövegszerkesztésre az AbiWord adott, a GNOME Boxes szolgáltat virtualizációs lehetőségeket. A GNOME Package Kit révén telepíthetők az alkalmazások, válthatunk GNOME Classic és GNOME Shell felületekre, utóbbi az alapértelmezett.

A fejlesztők figyelmeztetnek, hogy senki ne telepítse a mindennapi munkára használt masinájára az alfa állapotú GNOME Remixet, mivel az egyelőre csak tesztelési célokat szolgál és a mindennapi használathoz még nem elég stabil.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.