Hirdetés

Új biztonsági fejlesztőközpont



|

Közösen kutat az Alacera International és a KÜRT Zrt. a Pannon Egyetemen.

Hirdetés

A hazai és nemzetközi tőkével, közös szaktudással megvalósuló veszprémi központ célja, hogy világszínvonalú biztonságtechnológiai megoldásokat hozzon létre. A jövőbeli együttműködésről szóló megállapodást a partnerek múlt héten írták alá, az előkészületek után a TSEC Institute Hungary a jövő év első felében kezdi meg tényleges működését.

 

A veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának a műszaki informatika különböző területein elért nemzetközi szintű kutatás-fejlesztési eredményei és a KÜRT Zrt. hazai és nemzetközi információbiztonsági piacon szerzett 18 évnyi tapasztalata – illetve folyamatosan megújuló termékei, szolgáltatásai – felkeltették az amerikai biztonságtechnikai piacon meghatározó szerepet játszó Alacera International Ltd. érdeklődését. Ennek eredményeként, egy éves előkészítő munka után a három szervezet TSEC (Technology Security Experience Center) Institute Hungary néven új biztonsági kutató-fejlesztő (K+F) központot hoz létre Veszprémben, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán. Az egyetem keretén belül létrejövő új intézet esetében az alapítók kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy annak működése teljes mértékben megfeleljen a Felsőoktatási törvény hatályos előírásainak.

 

A nemzetközi hatású biztonsági K+F központ célja olyan komplex biztonságtechnológiai kutatások megvalósítása, amelyek biztosítják a települések, városok és intézmények komplex védelmét. A jövőbeni együttműködés pénzügyi hátterét hazai és nemzetközi, vállalati és kormányzati (magyar, európai és amerikai) források biztosítják.

 

A TSEC Institute Hungary – a részletes üzleti terv kidolgozását és elfogadását követően – 2008. első félévében kezdi meg tényleges tevékenységét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.