Hirdetés

Új egerek és billentyűzetek Windows 8-hoz



|

A Microsoft szerint sem csak az érintőképernyőké a világ, már hazai árak is vannak az új periféria termékpalettához.

Hirdetés

Sokan megszerették a Windows 7-et, mely máig a Microsoft legsikeresebb operációs rendszere. A Windows 8 ehhez még Metro-alkalmazásokkal kedveskedik a felhasználókat és az érintés könnyedségét kínálja, csakhogy a hagyományos, irodai stílusban dolgozó felhasználók egy része nem vevő az érintőképernyőre. Számukra is van tovább a Windows 8 lehetőségeit kihasználó, megújult egér és billentyűzet modellekkel, legalábbis így tartja a Windows Hardware vezetése. Majd kipróbáljuk és magunk is meglátjuk, hogy valóban könnyebb, szebb-e az élet az újgenerációs perifériákkal, addig is íme, a jelenlegi felhozatal, esetenként ajánlott fogyasztói árakkal.

 

 

Wedge Touch Mouse

 

Teljes és mobil funkcionalitást ígér ultrakompakt kivitelben a Wedge Touch Mouse, mely elfér a zsebben, de minden szükséges funkcióval fel van szerelve.

 

 

Jellemzi a művészi és minimalista dizájn, és a Bluetooth csatlakozás, no meg a BlueTrack érzékelőrendszer. Van hátizsák-mód, amivel az egér a hozzá párosított laptoppal együtt lép alvó üzemmódba, így energiát takarít meg. Ára majdnem húszezer forint.

 

 

Wedge Mobile Keyboard

 

Az új, ultravékony billentyűzet Windows 8 táblagépek mellé, Windows gyorsbillentyűkkel és média gombokkal. Fedele véd a karcolások ellen és egyben tablet állványként is funkcionál.

 

 

Itt is a Bluetooth technológia dolgozik, nem kell sem kábel, sem vevőegység. Úgy huszonháromzezerért vágják az alkotókedvű táblagép tulajdonoshoz.

 

 

Sculpt Touch Mouse

 

Négyirányú érintésérzékeny felületet kapott a munkára szánt Bluetooth egér, amit kb. 14 ezerért vihetünk majd haza.

 

 

Egyetlen ujjal lapozhatunk fel, le és oldalra, válthatunk dokumentumok között, és könnyedén kezelhetjük a Windows 8 indító képernyőt is.

 

 

Sculpt Mobile Keyboard

 

A Microsoft Comfort Curve dizájnjával és Bluetooth technológiával dicsekedhet a Sculpt Mobile Keyboard, amit útibillentyűzetnek szán a gyártó.

 

 

Az ívelt kialakítás kedvez a kéznek, az energiatakarékos üzemmódpedig a billentyűzet telepeinek. Árát még nem tették közzé.

 

 

Microsoft Touch Mouse – az adu ász

 

Fejlesztést ígért egérfronton a Microsoft, az elérhető maximálist tudást a Microsoft Touch Mouse-ban vihetik haza a felhasználók, az új rágcsálót kifejezetten a Windows 8 felhasználói felületéhez tervezték és legkevésbé sem ügyetlen asztalosoknak, mert legalább négy ujj kell ahhoz, hogy minden tekintetben kihasználhassuk előnyeit.

 

 

Egyujjas mozdulatokkal lehetőség van fel, le, illetve oldalra mozogni a képernyőn, a kétujjas mozdulatok alkalmazásokat kezelnek, váltanak az aktív appok között, és parancsokat jelenítenek meg. A háromujjas mozdulatok kezelik a nagyítást és kicsinyítést, míg hüvelykujjal lehet előre és hátra navigálni az alkalmazásokban. Ennyi „ujjdonságért” 22 ezer forint talán már nem is olyan szemtelenül sok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.