Hirdetés

Ütős virtuális asszisztens lett a Viv



|

A bonyolult kérdésektől sem ijed meg az új hangasszisztens.

Hirdetés

A múlt héten derült ki, hogy Dag Kittlaus és Adam Cheyer, akiknek vezető szerepe volt a Siri megalkotásában, most egy sokkal nagyobb dobásra készülnek. 

Hirdetés

Az ígéreteknek megfelelően meg is tartották New Yorkban, a TechCrunch Disrupton a bemutatót a Viv nevű virtuális asszisztensről. 

Az asszisztens messze lekörözi a Sirit tudásban, méghozzá azért, mert bármilyen harmadik féltől származó szolgáltatás beépíthető a Vivbe. A bonyolultabb kérdések mellett a teendőktől sem riad vissza a Viv, ha kell, virágot vagy éppen pénzt küldet valakinek, esetleg szobát foglal egy hotelben. 

A beszédfelismerésért a Nuance szoftvere felel. Az időjárásadatokat olyan helyről tudja beszerezni, mint a Weather Underground, és nem csak azt mondja meg, hogy otthon milyen az idő, hanem azt is, hogy például egy konkrét templomhoz közel három nap múlva melegebb lesz-e 20 Celsius-foknál, 17 óra után. 

Hasonlóan nyitott egyébként a harmadik felek irányába az Amazon Alexa asszisztense is. A Viv mindenesetre komoly alternatívát jelenthet a mai megoldásokkal szemben, funkciók, pontosság és sebesség tekintetében egyaránt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.