Hirdetés

Vége a böngészőkben futó Java beépülőnek



|

A futtatói környezet következő verziója már egyáltalán nem kínál majd plugint.

Hirdetés

A Java futtatói környezet sosem a magas fokú biztonságáról volt híres, így maximum akkor érdemes telepítenünk a számítógépünkre, ha feltétlenül szükségünk van rá. A böngészős beépülőjét ekkor is érdemes manuálisan kikapcsolni, már persze ha nem valamiféle webes felület miatt kell installálnunk a keretrendszert.

Hirdetés


Az Adobe Flash internetről való kikopásával párhuzamosan szerencsére a böngészős Javának is búcsút inthetünk, a fejlesztő Oracle bejelentése alapján ugyanis a szeptemberben kiadni kívánt 9-es főverzió már egyáltalán nem fog böngészős beépülőt kínálni. Ez óriási megkönnyebbülést jelenthet a Javát telepíteni kénytelen végfelhasználók számára, hiszen eggyel kevesebb sérülékenységeket tartalmazó szoftver lesz a számítógépükön.


A böngészős Java halála persze előre látható volt: a Chrome és Microsoft Edge böngészők már egyáltalán nem támogatják, a Firefoxban pedig az idei év végén szűnhet meg a futtathatósága. Béke poraira!


(Forrás: The Verge, Oracle)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.