Hirdetés

Végleg kaszát kapott a Project Spark



|

Már nem tölthető le, augusztus közepén a szervereket is leállítja a Microsoft.

Hirdetés

Az elsősorban gyerekeknek szánt Microsoft Project Spark egy különleges játék volt, a játékosok célját ugyanis a saját világaik és játékaik megtervezése jelentette. A használata nem igényelt programozási tudást, a játékosok a Sparkhoz tartozó online szolgáltatáson keresztül oszthatták meg egymással az alkotásaikat.

Hirdetés


Sajnos a free-to-play Project Spark nem lett hatalmas siker, így tavaly szeptemberben a Microsoft bejelentette az aktív fejlesztésének befejezését, ingyenessé tette a hozzá készített letölthető tartalmakat. A cég most csendben közölte, hogy végleg kaszát kapott a Project Spark: most péntektől már letölteni sem lehet a Windows és Xbox áruházaiból, a hozzá tartozó online szolgáltatások pedig 2016. augusztus 12-én leállnak.


Érdemes megemlíteni, hogy a már telepített Project Spark kópiák ettől függetlenül használhatóak maradnak, de augusztus 12. után a játékosok nem tudják majd megosztani egymással az alkotásaikat.


(Forrás: Ars Technica, Project Spark)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.