Hirdetés

Versenyre kel a Google-lal a Mozilla?



|

Online szolgáltatásokkal állhat elő az alapítvány.

Hirdetés

mozilla_logo.png

„A Web folyamatosan fejlődik, életünk egyre nagyobb része zajlik online. Sokat gondolkodtunk azon, hogy lehetne a desktopot és a Webet jobban integrálni, hogy lehetne a böngészőt alkalmasabbá tenni személyes információk kezelésére és új online szolgáltatásokat kidolgozni. " - írja Beard.

 

Számos lehetséges elképzelést vázol fel a Mozilla-vezér, ezek többsége a személyes adatok, profilok szinkronizációjával, és megosztásával foglalkozik. Nem csoda, ha ennek hallatán a Google, a Yahoo, vagy a Microsoft jut eszünkbe, de úgy látszik, a Mozilla is részt akar a tortából.

 

A teljesség igénye nélkül lássunk egy kis listát a Beard által említett szolgáltatásokról:

 

  • Mozilla által hosztolt online szolgáltatások
  • nyílt forráskódú eszközökkel lehetővé tenni mások számára is, hogy új szolgáltatásokat fejlesszenek
  • lehetővé tenni bárki számára, hogy személyre szabhasson bármit, ami a böngészéssel kapcsolatos
  • tiszteletben tartani a személyes információkat

 

Főként ez utóbbi igen hangsúlyos kérdés mostanság, így a Firefox - mivel felhasználói általában bíznak benne - sikeres lehet a nagyok által uralt piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.