Hirdetés

Veszed, viszed: IObit Driver Booster 1.2 Pro



|

Gépünk csak friss illesztőprogramok birtokában tudja tudása legjavát nyújtani, ám a driver kezelés nem mindig egyszerű feladat. Teljes verziónkkal azonban egy kattintásra redukálódik a művelet.

Hirdetés

Nincs egyszerű dolga annak, aki egy segédprogrammal akarja naprakészen tartani számítógépének illesztőprogramjait. Aki már valaha keresett a neten driver-kezelőt, az tudja, hogy miről beszélünk. A világhálóról letölthető segédprogramok ugyanis egyáltalán nem nevezhetőek jóindulatúnak, gyakran nem kívánt szoftvereket is letöltenek, hirdetéssekkel bombázzák a felhasználóikat, és nem ritkán fizetős kapu mögé zárják a jól, vagy éppen rosszul működő szolgáltatásaikat. Szerencsénkre a rendszertakarítójáról híressé vált IObit is fantáziát látott ebben a szegmensben, és elkészítette a saját megoldását, ami egyáltalán nem nevezhető rosszindulatúnak, hiszen pontosan azt adja, amit elvárunk tőle, ráadásul egyszerűen kezelhető, és központosított driver frissítést kínál, és mindezt teljesen ingyen.

 



Természetesen az IObit nem jótékonysági szervezet, és minden egyes fejlesztést pénzzé akarnak váltani. Ennek megfelelően a Driver Booster ingyenes verziója csökkentett funkcionalitással rendelkezik, amivel leginkább akkor szembesülhetünk, ha korábban már élvezhettük a Pro kiadás előnyeit. A Free változat is képes folyamatosan monitorozni gépünk illesztőprogramjait és jelezni, ha valamelyik elavult, hogy azt egyetlen klikkel frissíthessük. Ez a legtöbb felhasználónak már bőségesen elég, hiszen nem kell manuális keresgélniük a weben az újabb illesztőprogramok után, amelyekre szükség van, hiszen segítségükkel javítható a gép teljesítménye, és a hardvergyártók által kínált funkcionális újdonságról sem maradunk így le.

 


Ha azonban a Pro változatot indítjuk el, akkor a lehetőségeink tárháza még tovább bővül, egyrészt az ingyenes kiadáshoz képest az ingyenes szoftver sokkal több hardveregységet tud monitorozni, képes priorizálni az elavult driverek között, alapbeállításon minden frissítés előtt biztonsági mentést készít a rendszerünkről, 300 százalékkal gyorsabban tölt le és nem mellékesen technikai támogatás is jár hozzá.

E hosszas bevezetővel nagyvonalakban már be is mutattuk a segédprogram fő funkcióit, amelyeket egy felhasználóbarát, könnyen kezelhető felületen keresztül érhetünk el. A PC World februári számához ingyen járó (fél évig korlátozások nélkül használható) Driver Booster Pro főablakában ugyanis egy nagy [Ellenőrzés] gombbal találkozhatunk, amelyet megnyomva – egy gyors kutatás után - láthatjuk a monitorozott eszközöket, ahol a lista elejére kerülnek a frissíthető driverek. Az update műveletet egy gombnyomással, vagy az [Összes frissítés], vagy eszközönként a [Frissítés] gombra kattintva abszolválhatjuk, míg a további információ oszlop alatti linkek segítségével tanulmányozhatjuk az új verzió előnyeit (például egy videokártya milyen új játékokat támogat).

 

Hirdetés

 

Ezen felül a fenti menüsorban érdemes még a [Biztonsági mentések] és [Visszaállítás] menüket is meglátogatni, míg a [Kinézet] gomb gyakorlatilag a beállításokhoz vezet, ahol megváltozhatjuk a program megjelenését, konfigurálhatjuk az ellenőrzések gyakoriságát, illetve például kizárásokat is kezelhetünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.